2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī atsauks industriālās teritorijas piekļuves uzlabošanas un revitalizācijas projektu (Pievienots AUDIO)

Jēkabpilī atsauks industriālās teritorijas piekļuves uzlabošanas un revitalizācijas projektu (Pievienots AUDIO)

(Pievienots AUDIO ar projekta koordinatora Kārļa Stara informatīvo ziņojumu deputātiem)

Plānots atsaukt projektu "Industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpilī" un turpināt darbu pie alternatīvām jaunu darba vietu radīšanai. Par to, ka minētais, iepriekš ar nosacījumiem apstiprinātais projekts tiks atsaukts, Jēkabpils pilsētas domes finanšu komitejā informēja domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Komitejas sēdē pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļas projekta koordinators Kārlis Stars informēja, ka projektam pasūtītajā eksperta atzinumā par valsts atbalsta piemērošanas jautājumiem ir norādīts, ka "Projektu nav pieļaujams īstenot šobrīd izstrādātajā versijā, jo tas būtiski pārkāpj MK noteikumu nosacījumus atbalsta piešķiršanai, kā arī tā īstenošana ir plānota nepārprotami pārkāpjot valsts atbalsta regulējuma nosacījumus."

Lai nodrošinātu specifiskā atbalsta mērķa nosacījumu izpildi, tiks turpināts darbs pie jaunām projektu alternatīvām, kas nodrošinātu darba vietu radīšanu un nefinanšu investīciju piesaisti.

Jau ziņots, ka iepriekš bija paredzēts, ka bijušās dzelzsbetona konstrukciju rūpnīcas teritorijā tiks būvēta jauna kokapstrādes rūpnīcas ēka, kā arī izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra. ERAF projekta "Industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai" īstenošanai bija arī paredzēts šajā gadā ņemt aizņēmumu 1 244 379 eiro. (Avots: Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2016.gada publiskais pārskats). Tāpat arī tika solīts, ka jaunajā rūpnīcā radīs 70 līdz 90 jaunas darba vietas.

{play}images/sounds/Karlis_Stars.mp3{/play}

Attēlā: Jēkabpils dzezbetona (ŽBK) rūpnīcas gruveši.

Komentāri (0-3/3)

  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Velviena zagetava...
    Kko citu varetu izdomat
    Piem: jaunieshiem bolingu vai atrakcijas parku..
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:35
    Nebij kaut kāds MŽBK?
  • Vēsturnieks
    02.07.2018 18:35
    Šo ražotni pareizi sauca EPOSMiK (Jekabpilskoe Proizvodtsvennoje Objedziņeņije Stroiteļņih Materialov I Konstrukcij). Beidzamais PSKP ieliktenis vadībā- Kalviša. ŽBK bija citā vieta un tas ir cits stašts.

    Liela kļūda no pašvaldības puses pēdējo 20 gadu laikā ir tā, ka visu šīs rūpnīcas teritorijas zemes gabalu neatbrīvoja no lielām bezjēdzīgajām un neekonomiskajām būvēm un pēcāk nepieaicināja nopietnu investoru- inženiersistēmu apgāde ir joprojām pieejama nepieciešamā apjomā. Finansējums bija pieejams, bet neizmantots, jo daļu nevarēja novirzīt .

Atstājiet komentāru