2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Zemgalē notiks Gada uzņēmēju godināšana

Zemgalē notiks Gada uzņēmēju godināšana

Zemgales Plānošanas reģions (ZPR) un tā struktūrvienība Uzņēmējdarbības centrs otro reizi organizē krietnāko uzņēmēju godināšanu, kas notiks piektdien, 1. decembrī pulksten 14 Rundāles pilī.

Atbilstīgi Nolikumam, ko apstiprinājusi Zemgales Attīstības padome (ZAP), visas 22 reģionā ietilpstošās pašvaldības izraudzījušas katra vienu titula „ Gada uzņēmējs Zemgalē 2017” cienīgu ieguvēju. Šādu atzinību var saņemt vidējo un mazo uzņēmumu īpašnieki, kuru uzņēmums reģistrēts vai veic saimniecisko darbību konkrētās pašvaldības teritorijā. Turklāt pretendentiem nedrīkst būt nodokļu vai nodevu parādu, kā arī pārkāpumu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā.

Pārējo kritēriju starpā minēta uzņēmuma darbības pozitīvā ietekme uz novada vai pilsētas, kā arī reģiona ekonomisko izaugsmi un sociālo problēmu risināšanu. Līdztekus tam pretendentam jāveicina videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešana, ar savu produkciju jābūt aktīvam vietējā vai ārzemju tirgus dalībniekam. Tāpat īpaši augstu tiek vērtēts radošums uzņēmumā, kā arī sabiedriskā aktivitāte.

Starp nominētajiem titula ieguvējiem, kuru vārdus apstiprinājusi ZAP, ir gan Zemgalē pazīstami lauksaimnieki, metālapstrādes, mežistrādes, pārtikas rūpniecības, tūrisma un viesmīlības pārstāvji, gan mājražotāji un dažādu pakalpojumu sniedzēji. Visi laureāti saņems īpaši darinātu piemiņas zīmi, Atzinības rakstu un naudas balvu.No Jēkabpils pilsētas tiks apbalvots uzņēmums SIA “Margret”.

 Vēl minētajā sarīkojumā pirmo reizi godinās arī uzņēmējdarbībai draudzīgākās pašvaldības Zemgalē. Lai palielinātu pašvaldību ieguldījumu uzņēmējdarbības sekmēšanā un tās motivētu vairāk piešķirt sava budžeta līdzekļus uzņēmējdarbības atbalstam, šoruden Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar ZPR rīkoja konkursu “Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai”. Par laureātu noteikšanu un piešķirtās kopējās naudas balvas 10 390 eiro apmērā sadali lēma ZPR izveidota vērtēšanas komisija ar pārstāvjiem no ZPR administrācijas un Zemgales Uzņēmējdarbības centra, kā arī no vairākām sadarbības organizācijām. Par uzvarētājām atzītās trīs pašvaldības arī godinās sarīkojumā Rundāles pilī.

 Īsi pirms svinīgā pasākuma Rundāles pilī pulksten 11 ZPR speciālisti, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “INNOGROW” atbalstu, organizēs laureātu diskusiju par dažādiem sadarbības modeļiem uzņēmējdarbības attīstībā reģionā. Laureātu godināšanas pasākumā aicināti piedalīties pašvaldību vadītāji, valsts institūciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Izskanēs arī virkne muzikālu priekšnesumu, notiks laureātu un apsveicēju kopīga fotografēšanās.

Juris Kālis
ZPR sabiedrisko attiecību speciālists

Atstājiet komentāru