2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Valdība piekrīt pārdalīt 1,688 miljonus eiro divu sporta objektu būvniecības un rekonstrukcijas projektu īstenošanai 2018.gadā

Valdība piekrīt pārdalīt 1,688 miljonus eiro divu sporta objektu būvniecības un rekonstrukcijas projektu īstenošanai 2018.gadā

Valdība piekritusi pārdalīt 1 688 021 eiro, lai palielinātu Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības projekta un Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības projekta īstenošanai 2018.gadā paredzēto finansējumu.


Otrajā lasījumā izskatot priekšlikumus likumprojektam "Par valsts budžetu 2018.gadam", ministri 1,688 miljonus eiro minēto sporta būvju būvniecības un rekonstrukcijas projektu īstenošanai pārdalīja no budžeta apakšprogrammas "Valsts ilgtermiņa saistības sportā - dotācija Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) - valsts galvoto aizdevumu atmaksai".


Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības projekta īstenošanai 2018.gadā paredzēto finansējumu valdība piekrita palielināt par 588 021 eiro, savukārt Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības projekta īstenošanai - par 1,1 miljonu eiro.


Finansējums iepriekšminētajā apmērā šo projektu īstenošanai tika piešķirts 2017.gadā, tomēr objektīvu iemeslu dēļ (sarežģījumi, veicot publiskā iepirkuma procedūru) līdzekļus nebija iespējams apgūt, kā rezultātā paredzēta to pārdale valsts galvoto aizdevumu atmaksai Latvijas Olimpiskās komitejas 2018.gadā plānoto Daugavpils Olimpiskā centra attīstības projekta, Zemgales Olimpiskā centra Jelgavā projekta, Zemgales Olimpiskā centra attīstības projekta, projekta "Olimpiskā centra "Ventspils" infrastruktūras attīstība periodā no 2011.-2013. gadam" un Olimpiskā centra "Ventspils" attīstības projekta "Ventspils peldbaseina rekonstrukcija" īstenošanai, kā arī Olimpiskā centra "Ventspils" attīstības projekta "Ventspils peldbaseina rekonstrukcija" pabeigšanai saņemto valsts galvoto aizdevumu daļējai atmaksai, tādējādi nodrošinot saistību daļēju izpildi 2017.gadā.


Tādejādi, lai netiktu samazināts plānotais kopējais valsts atbalsts Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības projekta un Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas celtniecības projekta īstenošanai, veicama līdzekļu pārdale 2018.gadā no budžeta apakšprogrammas valsts galvoto aizdevumu atmaksai uz budžeta apakšprogrammu "Sporta būves".


Par šo jautājumu, izskatot nākamā gada budžetu, otrajā, galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saistīta ziņa: Lemjot par kredīta ņemšanu Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībai, diskusijā deputāti pauž atšķirīgus viedokļus (AUDIO)

Komentāri (0-3/3)

  • Latvietis
    02.07.2018 18:35
    Un kā lai normāli vares aizbraukt lidz tai hallei?Ne no vienas puses....drīz jau sāks čīkstēt pat tie kas ar džipiņiem braukā....
  • Dana
    02.07.2018 18:35
    Vienreiz vajag uzcelt to halli.Cik atceros bija jau sen iecerēts.Tā arī izpalika.Nekā jau cita jauniešiem nav ko apmeklēt,tikai klubi.
  • Latvietis
    02.07.2018 18:35
    Varbūt jāsāk ar ielām???

Atstājiet komentāru