2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Iegādāsies septiņus jaunus videi draudzīgus autobusus

Iegādāsies septiņus jaunus videi draudzīgus autobusus

Radio1.lv jau informēja, ka Eiropas Savienības atbalsts videi draudzīgu autobusu transporta attīstībai Jēkabpilij paredzēts 1,1 miljons eiro.

Sarunā ar žurnālistiem Jēkabpils doemes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps sacīja, ka par šo naudu paredzēts iegādāties septiņu jaunus videi draudzīgus autobusus kursēšanai pilsētas maršrutos. Jēkabpils ielās kopumā pēc skaita kursē 10 autobusi, kas darbojas ar dīzeļdegvielu. Savukārt jaunie, ko iegādāsies kā degvielu izmantos gāzi. Aivars Kraps sacīja, ka jauno autobusu iegāde varētu notikt nākamgad. Viņš arī piebilda, ka dažu gadu laikā Jēkabpils ielās kursēs visi desmit videi draudzīgi autobusi, jo nākotnē – tuvāko triju gadu laikā - paredzēts iegādāties vēl trīs.

Jau ziņots, ka kopumā šajā programmā līdz 2018.gada 31.decembrim paredzētais finansējums ir ne mazāks kā 13 814 585 eiro, tai skaitā KF finansējums - 11 742 397 eiro, nacionālais finansējums - ne mazāk kā 2 072 188 eiro.

Līdz 2018.gada beigām pieejamais KF finansējums Ventspilī ir 4,6 miljoni eiro, Jelgavā - 1,44 miljoni eiro,Jēkabpilī - 1,1 miljons eiro, Jūrmalā - 1,2 miljoni eiro, Rēzeknē - 1,3 miljoni eiro un Valmierā - 1,9 miljoni eiro.

Programmas mērķis ir veicināt videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu un pasažieru skaita pieaugumu videi draudzīgā sabiedriskajā transportā. Paredzēts, ka ar šo ieguldījumu šajās pilsētās tiks iegādāti vai atbilstoši aprīkoti 46 videi draudzīgi sabiedriskie transportlīdzekļi.

Atstājiet komentāru