2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī top jauna viesnīca (FOTO)

Jēkabpilī top jauna viesnīca (FOTO)

Jēkabpilī, Brīvības ielā 187 sākušies remontdarbi. Ēka, kas jau ilgus gadus bija pamsests grausts, tiks atjaunota un tajā atradīsies viesnīca. Darbus veic uzņēmums SIA LC Būve. Līgumcena – vairāk nekā 216 tūkstoši eiro. Grausts tiek atjaunots par Eiropas Savienības līdzekļiem. Kad viesnīca būs nodota ekspluatācijā notiks tās izsole, lai izvēlētos operatoru, kas apsaimniekos šo ēku un apkalpos viesnīcu.

Sarunā ar vietējiem masu medijiem Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps sacīja, ka šeit darbi notiek līdztekus degradēto teritoriju atjaunošanas projektam, kura laikā šogad paredzēts sākt Pasta ielas un tai pieguļošo mazo ieliņu rekonstrukciju. Iepirkums par ielu rekonstrukciju jau beidzies, tajā uzvarējusi ceļu būves kompānija A/S “A.C.B.”. Kraps norādīja, ka tiklīdz ļaus laika apstākļi, sāksies projekta īstenošana, kuras laikā rekonstruēs arī Akmeņu ielu.

Sarunā ar žurnālistiem Aivars Kraps atzina, ka problēmas rada citi grausti un nepievilcīgas ēkas, kas atrodas turpat blakus un pieder privātīpašniekiem. Pašvaldība ir sākusi sarunas ar šo graustu īpašniekiem un vēlas tos atpirkt, lai sakārtotu, taču cena par šīm mājām tiek pieprasīta neadekvāti augsta, tāpēc vienošanās vēl nav panākta. Aivars Kraps norādīja, ja izdosies vienoties ar bijušās pienotavas īpašniekiem, tad līdzās viesnīcai veidos arī plašu automašīnu stāvlaukumu.

Foto: Atis Caune Zalāns

Komentāri (0-3/3)

  • Juris
    02.07.2018 18:34
    Gan jau vietējie arī strādās. Lielais (vai vairāki lielie uztaisa kādu perversu "komandītsabiedrību") vinnē konkursu, pusi piķa iebāž kabatā un nolīgst apakšuzņēmēju (deputāta čomaku), kurš atkal pusi piķa iebāž kabatā u.t.t.
    p.s. tas bija sapnis (nē, murgs) :D:D:D
  • Krapam
    02.07.2018 18:34
    Kādēļ ACB veiks Pasta ielas remontu? Kaut kā jocīgi, ka vienmēr vai nu uzvar kāds liels AS vai tiek izbīdītas čomaku firmas? Pilsēta rūpējas par vietējiem uzņēmumiem, paldies.
  • Juris
    02.07.2018 18:34
    Ar graustu īpašniekiem sarunai vajadzētu būt vienkāršai - katru nedēļu iesākt ar maksimālā soda uzlikšanu.

Atstājiet komentāru