2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Dobeles novadā negaiss radījis lielus postījumus; Negaiss tuvāko stundu laikā gaidāms arī Jēkabpils apkārtnē (FOTO)

Īsi pirms plkst.12 pērkona negaiss izraisījis ievērojamus postījumus Dobeles novadā, liecina iedzīvotāju ziņotais sociālo tīklu vietnēs. Kurzemē un valsts centrālajā daļā izsludināts sarkanais brīdinājums par negaisu un stiprām vēja brāzmām.

Naudītes ciemā kritusi liela krusa, Kroņaucē vētra lauzusi daudz koku. Ir arī postījumi ēkām - daļēji norauti jumti un izsisti logi.

Lielākie postījumi elektrolīnijām priekšpusdienā konstatēti Dobeles pusē un teritorijā starp Dobeli un Lietuvas robežu.

Pērkona negaiss pārvietojas ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā, tas sasniedzis Tukuma novadu un pietuvojies Talsu novadam.

Pusdienlaikā ziņas par lielu krusu saņemtas arī no Tukuma novada Lestenes.

Vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Spēcīgi nokrišņi gaidāmi arī Jēkabpils apkārtnē.

Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Daudzviet gaidāmas stipras lietusgāzes un spēcīgas vēja brāzmas, vietām - postoša vētra, virpuļviesuļi un liela krusa. Iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana.

Negaisa mākoņi var izaugt jebkurā Latvijas vietā, tie strauji virzīsies no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem, tādēļ vētra var uznākt ļoti pēkšņi. Iedzīvotāji aicināti nedoties ārā.

Sinoptiķi brīdina, ka dienas gaitā un vakarā, kā arī, iespējams, vēl naktī uz otrdienu daudzviet Latvijā plosīsies pērkona negaiss, nesot postījumus un apdraudot dzīvību. Stipras lietusgāzes var izraisīt īslaicīgus plūdus, iespējami virpuļviesuļi jeb tornādo un lieli krusas graudi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19 pirmdienas vakarā.

Foto: Negaisa Dobelē aculiecinieku, kā arī Toms Bricis/Facebook foto un meteo modeļu kartes ar negaisa pārvietošanos.

Komentāri (0-1/1)

  • Laura
    17.08.2023 02:25
    Laba diena katram! Es vēlos izmantot šo mediju, lai pastāstītu jums par godīgu aizdevuma uzņēmumu, kas man palīdzēja saņemt komerciālu aizdevumu ar saprotamiem noteikumiem. viņi piedāvā visu veidu aizdevumus.
    Saziņas e-pasts: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

Atstājiet komentāru