2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Nedēļas gaitā laiks kļūs vēsāks, lietu nomainīs sniegs

Nedēļas gaitā laiks kļūs vēsāks, lietu nomainīs sniegs

Šonedēļ Latvijā bieži gaidāmi nokrišņi. Sākot ar nedēļas vidu, pazeminoties gaisa temperatūrai, galvenokārt snigs, prognozē sinoptiķi.

Otrdien palaikam līs, trešdien gaidāms arī sniegs un starp mākoņiem izsprauksies saules stari. Vējš pārsvarā pūtīs no dienvidrietumiem, tas būs lēns līdz mēreni stiprs. Gaisa temperatūra otrdien +1..+6 grādi, turpmākajās dienās laiks kļūs vēsāks, gaidāms sals, bet nedēļas beigās temperatūra, visticamāk, nedaudz paaugstināsies un svārstīsies ap nulli.

Ceturtdien piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 20 metrus sekundē.

Jau ziņots, ka šomēnes Ziemeļeiropā pastiprināsies Atlantijas ciklonu aktivitāte, tādēļ gaidāms nokrišņiem bagāts, vējains un relatīvi silts laiks. Janvāra vidējā gaisa temperatūra Latvijā, ļoti iespējams, būs augstāka nekā decembrī. Biežāk pūtīs spēcīgs vējš un vairāk līs, bet gaidāma arī stipra snigšana.

Valsts rietumu un centrālajā daļā spēkā hidrologu brīdinājums par gaidāmu augstu ūdens līmeni upēs. Turpinoties ūdens līmeņa kāpumam, sāks applūst upju palienes un zemākās vietas. Augšpus ledus sastrēgumiem ūdens līmeņa kāpums būs straujāks.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru