2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Daugavā aprīļa pirmās dekādes beigās novērots palu augstākais ūdens līmenis

Daugavā aprīļa pirmās dekādes beigās novērots palu augstākais ūdens līmenis

Ūdens Latvijas upēs pamazām kļūst siltāks un ūdens līmenis pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pirmdien Latgales upēs ūdens temperatūra bija +4...+7 grādi, Vidzemes upēs ūdens temperatūra bija +4...+6 grādi, Zemgales upēs +6...+7 grādi un Kurzemes upēs ūdens temperatūra bija +5...+6 grādi.

Savukārt ezeros ūdens temperatūra bija +3...+5 grādi, bet Baltijas jūrā un Rīgas līča piekrastē ūdens temperatūra bija +3...+6 grādi.

LVĢMC informē, ka aizvadītajās brīvdienās ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminājās, vietām svārstījās vai paaugstinājās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā no Veļižas līdz Jēkabpilij pazeminājās par četriem līdz 26 centimetriem, Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz 23 centimetriem. Gaujas un Salacas upju baseinu upēs ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz septiņiem centimetriem. Lielupē ūdens līmenis pazeminājās par trīs līdz 20 centimetriem, Zemgales upēs pazeminājās par vienu līdz 19 centimetriem. Kurzemes upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par vienu līdz 12 centimetriem, vietām svārstījās.

Daugavā aprīļa pirmās dekādes beigās novērots palu augstākais ūdens līmenis - iestājās palu maksimums, norāda LVĢMC. Ūdens līmeņa atzīmes aprīlī Daugavas posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij pārsniedza martā ledus iešanas laikā novērotās. Pie Piedrujas ūdens līmenis paaugstinājās par aptuveni trīs metriem kopš 27.marta, bet Krāslavas - Jēkabpils posmā ūdens līmeņa kāpums bija mazāks. Pie Vaikuļāniem ūdens līmenis 8.aprīlī tikai par dažiem centimetriem pārsniedza ledus iešanas laikā martā sasniegto.

Tuvākajās dienās ūdens līmenis pārsvarā pazemināsies, vietām svārstīsies, prognozē LVĢMC.

Atstājiet komentāru