2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šonedēļ gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, kļūs vēsāks

Šonedēļ gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, kļūs vēsāks

Pirmdien, 20.jūlijā, vēl saglabāsies karsts laiks, bet jau naktī uz otrdienu Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, daudzviet līs un pūtīs brāzmains vējš, iespējams arī pērkona negaiss, norāda Latvijas Vide, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Prognozes liecina, ka nedēļas nogalē laikapstākļi uzlabosies.

Nedēļas sākumā saglabāsies stiprs karstums – pirmdien dienas laikā daudzviet Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29 grādiem pēc Celsija. Tomēr pēcpusdienā gubu  – lietus mākoņi daudzviet nesīs īslaicīgu lietu, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains, norāda sinoptiķi.

Sākot ar otrdienu kļūs vēsāks. Otrdien dienas laikā gaiss iesils līdz +19…+24 grādiem, bet, līdz ar rietumu vējiem valsts teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss, līdz ar to atlikušajās nedēļas darba dienās gaisa temperatūra Latvijā nepārsniegs+15…+20 grādus, vēsta Latvijas Vide, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. 

Laikapstākļus noteiks ciklona darbība, Latvijas teritoriju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, kas katru dienu Latvijā nesīs lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens līdz stiprs rietumu puses vējš, dienā brāzmas daudzviet sasniegs 15 – 19 m/s. 

Šī brīža prognozes liecina, ka sestdien joprojām daudzviet līs, bet vējš pierims un, sākot ar svētdienu, laikapstākļi kļūs stabilāki, ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss un nokrišņi mitēsies.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru