2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Brīvdienās sāksies silta un sausa laika periods

Brīvdienās sāksies silta un sausa laika periods

Brīvdienās mūsu reģionā turpinās pastiprināties anticiklons, kas turpmāk līdz pat nākamās nedēļas otrajai pusei Latvijā nesīs siltu, pat karstu un arī sausu laiku, liecina prognozes.

Sestdienas naktī gar Latvijas ziemeļiem virzīes nokrišņu zona, tādēļu vietām Kurzemes un Vidzemes ziemeļos naktī un priekšpusdienā mazliet līs, citviet nokrišņu nebūs un temperatūra būs no +11..+12 grādiem Latgalē līdz +17..+18 grādiem jūras piekrastē, savukārt dienā gaiss iesils līdz +20..+25 grādiem.

Svētdienas naktī daudzviet iestāsies bezvējš, tādēļ veidosies plaša migla, kas vietām saglabāsies arī no rīta un priekšpusdienā, taču vēlāk izklīdīs, ļaujot saulei gaisu sasildīt līdz +21..+26 grādiem.

Nākamnedēļ valdošie būs dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas ienesīs karstāku un sausāku gaisu, temperatūra turpinās paaugstināties, nedēļas vidū un otrajā pusē vietā, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē sasniedzot +30 grādu atzīmi. Laiks būs pārsvarā saulains, turklāt arī naktis būs ļoti siltas - ar minimālo temperatūru +14..+19 grādi, valsts austrumos dažās naktīs +11..+13 grādi.

Jau vēstīts, ka augusta nogalē Latvijā gaidāms karstuma vilnis.

Atstājiet komentāru