2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Nedēļas otrajā pusē gaidāms sals un lietus vienlaicīgi, būs pamatīgs apledojums

Nedēļas otrajā pusē gaidāms sals un lietus vienlaicīgi, būs pamatīgs apledojums

Pēc saulainā laika, kas gaidāms trešdien, nedēļas otrajā pusē būs bieži nokrišņi, turklāt Latvijas centrālajā un austrumu daļā gaidāms lietus sala laikā, tādēļ veidosies pamatīgs apledojums, liecina prognozes.

Trešdienas rītā gaisa temperatūra visā valstī noslīdējusi zem nulles, bet dienā saule gaisu sasildīs līdz -1..+3 grādiem.

Naktī uz ceturtdienu Vidzemē un Latgalē saglabāsies skaidras debesis, tādēļ temperatūra tur pazemināsies līdz -4..-9 grādiem, bet galējos austrumos līdz -10..-12 grādiem, tikmēr pārējā valstī nebūs aukstāks par 0..-5 grādiem. Nakts otrajā pusē Kurzemē debesis apmāksies, gaidāms neliels sniegs, kas ātri pāries lietū, ceļi strauji apledos.

Ceturtdien debesis apmāksies visā valstī, brīžiem gaidāms lietus un slapjš sniegs, gaisa temperatūra būs no -2 grādiem valsts austrumos līdz +2 grādiem pie jūras.

Daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā sasalstošs lietus radīs spēcīgu apledojumu, uz ceļiem, koku zariem, vadiem un citām virsmām var veidoties ievērojama ledus kārta.

Apledojums un sals vienlaicīgi ar lietu un slapju sniegu saglabāsies līdz piektdienai vai pat sestdienai, jo šajā laikā turpināsies nokrišņi un gaisa temperatūra būs no dažiem grādiem virs nulles Kurzemē līdz dažiem grādiem zem nulles valsts austrumos.

Svētdien Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss un visā valstī iestāsies atkusnis.

Spēcīgā apledojuma laikā braukšanas apstākļi var būt sevišķi bīstami, iespējami arī elektrolīniju pārrāvumi. Trešdienas vakarā laika prognozes tiks atjaunotas un, visticamāk, izplatīti brīdinājumi par bīstamo laika parādību, jo plašs un ilgstošs apledojums, kas rodas līstot vai sniegot slapjam sniegam, kad gaisa temperatūra ir zem nulles, Latvijā nav sevišķi bieža parādība.

Avots:lsm.lv

Atstājiet komentāru