2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Sniegs apgrūtina braukšanu pa ceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē

Sniegs apgrūtina braukšanu pa ceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē

Šorīt sniegs apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Tallinas šoseju no Saulkrastu apvedceļa līdz Ainažiem, pa Vidzemes šoseju no Vangažiem līdz Līgatnei un no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Valmieras līdz Valkai, pa Rīgas apvedceļu no Salaspils līdz Babītei, pa Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Nīcgalei un no Krāslavas līdz Paterniekiem, pa Rēzeknes šoseju no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un pa Rēzeknes apvedceļu, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, kā arī pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Dobeles, Kuldīgas, Saldus, Ventspils un Daugavpils apkaimes.

Ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 161 "Latvijas autoceļu uzturētāja' ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto posmu tīrīšanu un kaisīšanu. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - lietus, austrumu rajonos arī slapjš sniegs, kas var veicināt autoceļu apledošanu.

LVC uzsver, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos jābrauc arī pa grants ceļiem, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema. Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru