2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Latviju pārklājis dziļākais sniegs kopš 2013.gada

Latviju pārklājis dziļākais sniegs kopš 2013.gada

Vietām Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, kā arī Ogres, Siguldas un Ventspils pusē sniega segas augstums sasniedzis 33-37 centimetrus, un tik daudz sniega Latvijā nav bijis kopš 2013.gada aprīļa, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Starp novērojumu stacijām dziļākā sniega kārta izmērīta Ventspils novada Vičakos - 37 centimetri. Siguldā sniega biezums sasniedzis 34, Ogres apkaimē - 33 centimetrus.

Rīgas centram lielie sniega mākoņi gājuši garām, ceturtdienas rītā šeit bija vidēji 15 centimetrus bieza sniega sega. Savukārt vietām Pārdaugavā pēdējā diennaktī uzsniguši vairāk nekā 20 centimetri, un kopējais sniega kārtas augstums pārsniedzis 30 centimetru. Līdzīga situācija arī Baložos, Ķekavas novadā, un citviet šajā apkaimē.

Ceturtdienas priekšpusdienā visstiprāk snieg pie Rīgas pilsētas rietumiem - daļā Jūrmalas, kā arī Babītes novada austrumos un Mārupes novadā, liecina meteoroloģiskā radara dati.

Spēcīgo snigšanu nes no Baltijas jūras un Rīgas līča nākoši mākoņi, kas virzās šaurās joslās, tādēļ uzsnigušā sniega daudzums stipri atšķiras pat vienas pilsētas vai novada robežās.

Piektdien un sestdien šis process mazināsies, bet naktī uz svētdienu un svētdien vietām Kurzemē un valsts vidienē atkal varētu snigt ļoti stipri, prognozē "Global Forecast System".

Patlaban Latgalē, Sēlijā, lielā daļā Vidzemes un Zemgales sniegs zemi klāj 10-16 centimetru biezumā. Daudzviet Kurzemē, kā arī Vidzemes rietumu, jo īpaši dienvidrietumu, daļā sniegs ir dziļāks par 20, vietām - par 30 centimetriem.

Atstājiet komentāru