2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Snigšana un sniegs apgrūtina braukšanu uz valsts galvenajiem autoceļiem centrālajos un rietumu rajonos

Snigšana un sniegs apgrūtina braukšanu uz valsts galvenajiem autoceļiem centrālajos un rietumu rajonos

Snigšana un sniegs apgrūtina braukšanu patlaban uz valsts galvenajiem autoceļiem centrālajos un rietumu rajonos, informē uzņēmums "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU).

Ap pusdienlaiku valsts ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 102 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto ceļa posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Tūjas pagriezienam un Pleskavas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei un no Raunas pagrieziena līdz Smiltenes pagriezienam. Tāpat braukšanas apstākļi apgrūtināti uz Rīgas apvedceļa no Baltezera līdz Saulkalnei, kā arī Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Nīcgalei, no Jēkabpils līdz Varakļāniem, kā arī no Ludzas līdz Terehovai. Liepājas virzienā braukšana apgrūtināta no Anneniekiem līdz Saldum un Ventspils virzienā no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana Bauskas, Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Talsu, Tukuma, Ventspils, Jēkabpils, Ludzas, Alūksnes un Valkas apkārtnē.

Tas, ka braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, nenozīmējot, ka nav veikti ziemas dienesta darbi. Tas ir atgādinājums satiksmes dalībniekiem par to, ka ir ziema un braukšana nav tāda kā citos gadalaikos. Braukšanu apgrūtinot snigšana un apledojums, un ceļa klātnes stāvoklis mainoties strauji. Līdz ar to satiksmes dalībniekiem jāievēro drošas braukšanas pamatprincipi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LAU aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Atstājiet komentāru