2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Sinoptiķu jaunākās prognozes: Brīvdienās atkusnis nav gaidāms

Sinoptiķu jaunākās prognozes: Brīvdienās atkusnis nav gaidāms

Brīvdienās Latvijā turpināsies aukstums - sals tikai nedaudz atslābs, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

 

Iepriekš prognozes rādīja, ka Latviju varētu sasniegt ciklons ar krietni siltāku gaisu un sniegputeni, tomēr ciklons ir piekāpies aukstuma priekšā.

 

Līdz ar to nav arī gaidāmi lieli nokrišņi un stiprs vējš - sestdien valsts lielākajā daļā mazliet snigs, svētdien vairs tikai vietām, un pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

 

Naktī uz sestdienu Vidzemē un Latgalē gaidāms sals līdz -19..-24 grādiem, Kurzemē un Zemgalē būs -13..-18 grādu, nedaudz siltāks vietām Kurzemes piekrastē. Maksimālā gaisa temperatūra dienā gaidāma no -5..-9 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -15 grādiem Ziemeļvidzemē.

 

Gaisa temperatūra naktī uz svētdienu valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz -10..-18 grādiem, dienā paaugstināsies līdz -5..-13 grādiem.

 

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas sākumā Latviju tomēr sasniegs liels ciklons - iespējams sniegputenis un augstāka gaisa temperatūra. Prognozes tiks precizētas.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru