2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Pamazām aizsalst Daugava

Pamazām aizsalst Daugava

Jaungada pirmajās dienās, noslīdot gaisa temperatūrai līdz -10 un zemāk grādiem, pamazām sākusi aizsalt Daugava pie Jēkabpils.

Ja vēl tikai vakar aizvakar upes krastos bija vērojamas pirmās piesalas un vižņu un ledus iešana, tad jau šodien plāna leduskārtiņa vietām pārvilkusies pāri visai upei. No Bebru ielas mikrorajona līdz tiltam pār Daugavu upe aizsalusi gandrīz pilnībā, tikai dažās vietās redzami vaļumi, savukārt no tilta līdz Celtnieku ielas mikrorajonam ledus sega upi klāj nevienmērīgi, un daudzviet vēl vērojami vaļumi. Hidrologi informē, ka Daugava Krievijā un Baltkrievijā jau ir aizsalusi. Ja aukstais laiks turpināsies, tad arī pie Jēkabpils Daugava tuvāko dienu laikā aizsals pilnībā.

Turpinoties salam, visā Latvijā ezerus pārklājusi ledus kārta un pamazām aizsalst upes, liecina meteoroloģiskā informācija. Ledus klāj arī Radžu ūdenskrātuvi. Saskaņā ar iedzīvotāju mērījumiem ledus biezums mazākos ezeros un dīķos sasniedz desmit centimetru. Lielākās ūdens krātuvēs tas vēl ir samērā plāns un atrasties uz tā ir dzīvībai bīstami.

Jau ziņots, ka turpmāk pašvaldības varēs sodīt iedzīvotājus, ja tie neievēros brīdinājuma un aizlieguma zīmes un kāps uz ledus, apdraudot savu drošību un dzīvību. Par prasību neievērošanu var tikt piemērots naudas sods līdz 71 eiro. Ja aizlieguma neievērošanas rezultātā personu glābšanas darbos iesaistīti speciālie dienesti, naudas sods var sasniegt 350 eiro.

Jēkabpilī pagaidām pie Daugavas un Radžu ūdenskrātuves, kā arī Pils dīķa nav izvietotas brīdinājuma vai aizlieguma zīmes, kas neatļauj kāpt uz ledus.

Atstājiet komentāru