2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

VIDEO: Jēkabpiliešus iepriecina paraugdemonstrējumi ar suņiem

  • 04 maijs 2019 --

Jēkabpilī Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Jēkabpils pamatskolas stadionā bija skatāmi vairāki paraugdemonstrējumi, kurus ievadīja Nacionālo bruņoto spēku orķestra un Goda sardzes rotas defilē programmas.

Klātesošajiem bija iespēja vērot Valsts robežsardzes vienības kinologu paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem un Valsts policijas hipologu paraugdemonstrējumus ar zirgiem.

Kinologi demonstrēja, kā apmācīts vācu aitu suns spēj atrast sprāgstvielu un aizturēt robežpārkāpēju. Kinologi piedalās sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, palīdz atklāt noziedzīgus nodarījumus, patstāvīgi veic norīkojumam vai amatam noteikto pienākumu izpildi kopā ar dienesta suni, plāno un uzņemas atbildību par dienesta suņa pielietošanu atbilstoši tā specializācijai notikuma vietā, nodrošina suņa sagatavošanu nepieciešamajā līmenī, tā uzturēšanu, aprūpi, kā arī piedalīšanos kinologu darba pārbaudēs.

Bija skatāmi arī paraugdemonstrējumi ar Valsts policijas zirgiem. Ar tiem patrulē mežos un parkos, rūpējas par kārtību pasākumu laikā un piedalās pat pazudušu sēņotāju un ogotāju meklēšanā – tā ir Jātnieku policija. Turklāt daļa zirgu policijā strādā ilgāk nekā viņu pārinieki – hipologi. 

Lai arī Jātnieku policija strādā visu gadu, aktīvāks darbs sākas līdz ar siltāka laika iestāšanos un ilgst līdz septembrim. Jātnieku policija vairāk nodarbojas ar preventīvo darbu un ar patrulēšanu zirgu mugurās vien cenšas ieviest bijību potenciālo likuma pārkāpēju vidū. Taču ik gadu par dažādiem pārkāpumiem dažus desmitus protokolu noformējot.

Atstājiet komentāru