2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Šodien Jēkabpilī uz cīņu ierodas BK "ValmieraORDO"

Šodien Jēkabpilī uz cīņu ierodas BK "ValmieraORDO"

Sestdien, 19. martā plkst. 17.00 Jēkabpils sporta namā ar BK “Jēkabpils” un BK “Valmiera/ORDO” dueli turpināsies “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārais turnīrs. Šobrīd abu komandu savstarpējā bilance ir 1:2 valmieriešu labā. 

Šī būs abu komandu pēdējā – ceturtā tikšanas reize LBL regulārajā sezonā. Pirmajā tikšanās reizē, 14. novembrī Valmierā jēkabpilieši trešajā spēles ceturtdaļā piedzīvoja lūzumu un mačā piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 60:76. Nākamā cīņa jau noritēja “lūšu” mājas laukumā un ar kopīgu komandas darbu mājinieki pieveica toreiz vēl Aināra Zvirgzdiņa vadīto vienību (72:66). Savukārt trešajā duelī 5. martā izbraukumā jēkabpiliešiem otro reizi sezonā nācās atzīt “Valmiera/ORDO” pārspēku (68:100).

Šajā sezonā, kā jau ierasts, BK “Jēkabpils” piedzīvojuši gan grūtus brīžus un zaudējumu sērijas, gan arī sagādājuši uzvaru sēriju un baudījuši panākumu priekus. Šobrīd sākusies pēdējā taisne pirms izslēgšanas spēlēm, kad daļa komandu par savu dalību tajā jau zina droši, daļai ir skaidrs, ka zīmīgo sešinieku vairs neaizsniegs. Tomēr ir vairākas komandas, kam izšķirošie notikumi vēl priekšā – par iekļūšanu un izdevīgākām pozīcijām. 

Arī jēkabpiliešiem atslābināties nav pamata, šobrīd “Aldaris” LBL rezultātu tabulā “lūši” noslīdējuši uz sesto pozīciju (14/12, 53,8%) un ar trešdien izcīnīto uzvaru par BK “Jelgava” nepietika, lai pakāptos atpakaļ uz iesildīto piekto vietu. Uzvara pār “Valmiera/ORDO” ļautu palielināt pārsvaru pār turpat uz papēžiem minošo “Valka/Valka” komandu (9/9, 50%), bet pacelties uz piekto vietu varētu vien tad, ja tajā šobrīd esošā “Jūrmala/Fēnikss” komanda sestdien zaudētu “Ogre/Kumho Tyre” vienībai. 

Savukārt Valmieras komanda ieņem tabulas otro vietu (22/6, 78,6%) ar izredzēm apsteigt pirmajā vietā esošo “VEF Rīga” komandu (12/3, 80%).

Uz tikšanos sestdien, plkst. 17.00 Jēkabpils sporta namā! Biļešu cena – 1,5 € (stāvvieta, sēdvieta bērniem, invalīdiem un pensionāriem) un 3 € (sēdvieta). 

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”.

Atstājiet komentāru