2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Zvirgzdiņš: "Jēkabpils" sistēmas rada "Ventspils" komandai problēmas

Zvirgzdiņš: "Jēkabpils" sistēmas rada "Ventspils" komandai problēmas

Kvalitatīvās "Jēkabpils" komandas sistēmas uzbrukumā un aizsardzībā rada problēmas vicečempioniem "Ventspils" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, tomēr sērijas favorīti joprojām ir ventspilnieki, izeicies "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.
 
Kā ziņots, "Jēkabpils" komanda jau divas reizes spējusi pieveikt "Ventspili" un abu vienību pusfināla sērijā līdz trim uzvarām rezultāts pašlaik ir neizšķirts 2-2. Izšķirošais mačs sestdien notiks Ventspilī.
 
"Abas komandas ir dominējušas savā laukumā, tāpēc pirms izšķirošā mača priekšroka jādod "Ventspils" vienībai, kas parasti savās mājās spēlē labāk," izteicās Zvirgzdiņš, kurš ir arī Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris. "Ventspilnieki vienmēr mājās spēlē labāk."
 
"Tomēr "Jēkabpils" divas uzvaras sērijā man nav pārsteigums - viņi ir ļoti labi sakārtoti aizsardzībā, komandai daudzpusīgas sistēmas ir gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kas man par lielu brīnumu "Ventspils" komandai rada problēmas," secināja Zvirgzdiņš. ""Ventspils" tādā ziņā spēlē primitīvāk, bet pretiniekiem ir dažādība un spēlētāju pieredze, kā arī auguma līdzsvars."
 
Kā ziņots, Zvirgzdiņa vadītā komanda pusfinālā izrādīja ļoti cienīgu pretestību valsts čempioniem "VEF Rīga", tomēr visās trijās spēlēs piedzīvoja neveiksmes.
 
"Mums pietrūka veiksmes. Divās galotnēs varējām aizķerties, bet nepaveicās. Spēles bija īpaši kvalitatīvas un tāpēc man ir prieks par puišiem," teica treneris.
 
Tagad "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas Latvijas čempionāta pusfinālu bija sasniegusi pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē, cīnīsies par bronzas godalgām.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru