2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

BK "Jēkabpils" atkārtoti gūst uzvaru LBL pusfinālā pār Latvijas vicečempioniem (FOTO)

BK "Jēkabpils" atkārtoti gūst uzvaru LBL pusfinālā pār Latvijas vicečempioniem (FOTO)

Ceturtdien, 1. maijā BK „Jēkabpils” mājās uzņēma BK „Ventspils”, lai turpinātu cīņu „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas pusfinālā. Jēkabpilieši atkārtoti iepriecināja savus līdzjutējus un guva pārliecinošu uzvaru pār Latvijas vicečempioniem ar rezultātu 85:71, panākot sērijā līdz trim uzvarām - 2:2. Izšķirošā cīņa pusfinālā jau sestdien Ventspilī.

Pēc sāpīgā zaudējuma izbraukumā(61:110), jēkabpilieši mājās atdarīja ar to pašu, jau no spēles sākuma izvirzoties vadībā un to pārliecinoši noturot līdz cīņas beigām, neatstājot nekādu variantus pretiniekam.

Ceturtā cīņa pusfinālā aizsākās līdzvērtīgi, taču jau trešajā mača minūtē BK „Jēkabpils” pēc Rinalda Sirsniņa un Oskara Virša precīzu tālmetienu realizācijas sasniedza sešu punktu vadību (12:6). Turpmāk pirmo ceturtdaļu jēkabpilieši aizvadīja ļoti rezultatīvi, sasniedzot pārliecinošu 14 punktu pārsvaru pār viesiem jau pēc pirmajām 10 aizvadītajām minūtēm laukumā (38:24). Līdz pirmā puslaika beigām „lūši” turpināja cīņu ar agresīvu aizsardzību un augstāku precizitāti metienos nekā pretinieks, kas kopumā ļāva noturēt stabilu vadību līdz puslaika beigām, kas noslēdzās ar Jēkabpils komandas snaipera – Kamerona Randla precīzu tālmetienu (54:39).

Neērtības otrā puslaika sākumā pretinieks sagādāja jēkabpiliešiem ar pārdomātu uzbrukumu, kas nedaudz samazināja rezultāta starpību (56:45). Līdz trešā ceturkšņa beigām rezultāta starpība svārstījās ap 10 punktiem, joprojām jēkabpiliešu labā. Pirms noslēdzošās ceturtdaļas rezultāts uz tablo nemainīgi par labu Jēkabpils komandai – 67:55. Pēdējā izšķirošajā spēles ceturksnī viesiem piecas minūtes pirms spēles beigām izdevās samazināt rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem (73:66), taču BK „Jēkabpils” ar lielisku saspēli, pārtvertajiem uzbrukumiem pretiniekam tuvāk vairs neatļāva pietuvoties. LBL ceturtā pusfināla cīņa pie skaļu līdzjutēju pārpildītām tribīnēm noslēdzās ar 14 punktu pārsvaru pār līdervienību BK „Ventspils” (85:71).

„Visas ģeniālās lietas ir vienkāršas. Tas bija komandas gars šodien, tam bija liela nozīme šodien. Precīzi izpildīja norādījumus, visi darbojās vienādi, šoreiz nebija daudz kļūdu. Tā bija komandas spēle visu laiku ar iekšējo pārliecību, ka var apspēlēt ventspilniekus. Vēlreiz paldies faniem, paldies par fantastisko vētru tribīnēs! Spēlētājiem tas palīdz! Mēs esam tur, kur esam, spēlēsim par tikšanu finālā! Jācīnās! ”, komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Rezultatīvākais BK „Jēkabpils” rindās – Trojs Bārniss ar 25 gūtiem punktiem, un kā nākamais seko otrs amerikānis – Kamerons Randls ar 15 punktiem.

 

LBL, pusfināla 4. spēle, 1.05.

BK „Jēkabpils” - BK „Ventspils” 85:71 (38:24, 16:15, 13:16, 18:16)
Jēkabpils: Bārniss 25, Randls 15, Aleksejevs 11, Virsis 11, Veselovs 10, Sirsniņš 7 (8 rezult.piesp.), Hlebovickis 4, Pozņaks 2, Kravčenko, Sokolovs, Leja, Arnītis.

Nākamā spēle izbraukumā pie rezultāta sērijā 2:2 notiks Ventspilī sestdien, 3. maijā plkst. 17.00. Šis mačs izšķirs pusfināla uzvarētāju!

Uz izbraukuma maču Ventspilī tiek organizēts fanu buss (bezmaksas). Ja vēlies pievienoties un atbalstīt komandu - piesakies (m.: 22333244)! Izbraukšana no Jēkabpils SN, pl. 11:30!

Izmantoties resursi:

basket.lv

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, AS „LNK industries”.

Foto: Lāsma Irša

Atstājiet komentāru