2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

BK "Jēkabpils" Ziemassvētkos viesojās bāreņu namā "Līkumi" (FOTO)

BK "Jēkabpils" Ziemassvētkos viesojās bāreņu namā "Līkumi" (FOTO)

23. decembra rītā BK “Jēkabpils” komanda devās uz bāreņu namu “Līkumi”, lai turpinātu tradīcijas un kopīgi ieskandinātu Ziemassvētkus. Šis bija jau otrais Ziemassvētkus pasākums, ko komanda aizvadīja kopā ar “Līkumu” bērniem.

Ar patīkamu satraukumu dienu pirms Ziemassvētku svētvakara BK “Jēkabpils” puiši devās apciemot bērnus uz bāreņu namu “Līkumi”, Sēlpils pagastā. Uz pasākumu ieradies bija arī mūsu komandas simbols Lussillo - neatņemamā komandas sastāvdaļa! Ierodoties galamērķī, komanda tika sagaidīta ar neviltotu prieku un sajūsmu, daļu komandas bērni atpazina no tikšanās reizēm pagājušajā sezonā. Šajā sezonā šī bija pirmā tikšanās reize.

Pēc sirsnīgās satikšanās visi pasākuma dalībnieki sapulcējās vienuviet, lai sadalītos pa radošo darbnīcu grupiņām un uzsāktu aktīvo dienu roku rokā ar BK “Jēkabpils” puišiem. Bāreņu namā “Līkumi” atrodas 64 bērni vecumā no diviem līdz astoņpadsmit gadiem, tāpēc tika izlozētas četras lielas grupas, katrā pa sešpadsmit bērniem.

Pirmajai bērnu grupai basketbolisti palīdzēja iestādīt paliekošu vērtību - Ziemassvētku eglīti “Līkumu” teritorijā, ko vēlāk bērni arī izrotāja ar krāšņiem svētku rotājumiem. Skaistāko un kuplāko Ziemassvētku egli sagādāja laipnie saimnieki no “Meža Rasām”, Vīpes pagastā. Liels paldies viņiem! Aktivitātēm turpinoties, bērni ar basketbolistu palīdzību lēja laimītes un mēģināja tajās saskatīt vēstījumus nākamajam gadam.

Savukārt pārējās grupiņas, kas darbojās bāreņu nama iekštelpās, ar komandu gatavoja gardas piparkūkas, grieza un krāsoja svētku maskas, kā arī veidoja kopdarbu – zīmējumu uz audekla Ziemasssvētku tematikā. Glezna palika “Līkumos” kā apliecinājums šim sirsnīgajam un iedvesmojošajam pasākumam.

Kamēr krāsniņā cepās pēdējās piparkūkas un galdā tika likts karstais Ziemassvētku dzēriens, basketbolisti ar bērniem devās ārā laist gaisā svinīgās gaismu laternas. Diemžēl negantā vēja dēļ šo ieceri pilnībā neizdevās īstenot. Taču tas nevienu nesarūgtināja, jo šajā procesā savus pūliņus ieguldīja visi - gan mazie bērni, gan brašie puiši no komandas, un tas radīja vienreizēju kopības sajūtu.

Pasākumam noslēdzoties, BK “Jēkabpils” komanda individuāli apsveica katru bāreņu nama “Līkumu” bērnu ar svētku saldumiem un vēlēja priecīgus Ziemassvētkus. Prieks sirdīs bija gan bērniem no bāreņu nama, gan basketbolistiem. BK “Jēkabpils” - par iespēju pavadīt dienu kopā ar enerģiskajiem un mīlestību alkstošajiem bērniem un dot viņiem kaut mazu kripatiņu prieka šajos klusajos un cerību pilnajos svētkos.

Lielu paldies sakām čaklajiem palīgiem no Jēkabpils Jauniešu domes – jūs esat lieliski!
 {gallery}Liikumi{/gallery}
 
 

Atstājiet komentāru