2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Fotoreportāža: BK "Cita atpūta" izcīna Jēkabpils basketbola čempionu titulu

Fotoreportāža: BK "Cita atpūta" izcīna Jēkabpils basketbola čempionu titulu

Noslēdzies Jēkabpils pilsētas atklātais čempionāts un „Sedumu” kausa izcīņa basketbolā, kur aizraujošas, sīvas un ar intrigas piedevu piepildītas spēles tika aizvadītas 5 mēnešu garumā.

14.novembrī Jēkabpils Sporta namā 2015./2016.gada sezonu sāka Jēkabpils atklātais čempionāts basketbolā. Šis gads čempionāta vēsturē tiks ierakstīts kā īpašs, jo sadarbībā ar Latvijas basketbola savienību bija iespēja ikvienam sekot līdzi gan spēles gaitai, gan statistikai, bet sadarbībā ar SIA „Sedumi” paralēli čempionātam notika arī cīņas par pirmo „Sedumu” kausu basketbolā, tādejādi sacensību organizēšanā „latiņu paceļot” jau augstāk.

SIA „Sedumi” ir jaunatnes un tautas sporta, veselīga dzīvesveida un sportisko aktivitāšu atbalstītāji, kas sniedz nozīmīgu ieguldījumu sporta attīstības izaugsmei Jēkabpils pilsētā.

Galvenās cīņas un skatītāju konkursi notika 23.aprīlī. Čempionātu tradicionāli atklāja ar 3-punktu metienu konkursu, kurā dalību bija pieteikuši 17 dalībnieki un fināla labāko sešiniekā iekļuva 6 - Kristers Elksnītis, Kalvis Kirejevs, Matīss Caune, Ritvars Zalāns, Adrians Čiekurs un Matīss Indriksons. Minūtes laikā iemetot 18 punktus, par uzvarētāju kļuva M.Indriksons, kurš tikai par vienu punktu apsteidza R.Zalānu.

Spēlē par 3.vietu tikai otrajā pagarinājumā uzvaru izraut „kā caur adatas aci” izdevās U-17 komandai ar rezultātu 102:98 (25:22; 11:16; 18:20; 21:17; 11:11; 16:12) pār „DLLA”, kur viennozīmīgi lielākais punktu pienesums uzvarētājkomandā bija Kristeram Tumšam (38p.). Rezultatīvākie otrā komandā ar 28 gūtajiem punktiem bija Arnis Ķēniņš un Edgars Arnītis. Par Jēkabpils pilsētas atklātā čempionāta un „Sedumu” kausa izcīņas basketbolā bronzas medaļniekiem kļuva Toms Vecumnieks, Kārlis Patriks Vanags, Kristers Elksnītis, Zigmārs Ziediņš, Mārcis Rautiņš, Matīss Koļesinskis, Aleks Ņesterenko, Artis Izotovs, Matīss Surkulis, Aivars Caunītis, Andrejs Grustāns, Kristers Tumšs un Edgars Saulītis. Treneris – Aigars Vanags.

Pirmās finālspēles starplaikā metienos no centra sacentās čempionāta komandu pārstāvji, kur tikai 5.kārtā uzvarēt izdevās Ervīnam Zvirgzdam no komandas „Cita Atpūta”. Savukārt, skatītāju konkursā precīzākie bija Elīna Giluča un Edgars Navenickis.

Finālcīņā par 1.vietu tikās „Cita atpūta” un U-19, kur ar rezultātu 97:53 (28:20; 16:9; 26;13; 27:11) uzvaras laurus plūca pirmie, tādejādi izcīnot gan čempionu titulu, gan arī savā īpašumā iegūstot „Sedumu” kausu. Komandu rindās rezultatīvākie bija attiecīgi Juris Kalniņš ar 27 punktiem un Miķelis Liberts ar 20p. Zelta medaļnieku rindās spēlēja Mārcis Zībergs, Kristaps Zeids, Matīss Čaupjonoks, Matīss Caune, Klāvs Zībergs, Edgars Čaupjonoks, Artūrs Ķiploks, Juris Kalniņš, Justs Stradiņš, Ervīns Zvirgzds, Kristaps Ļevāns, Silvestrs Darbots, Emīls Gabrāns un Edijs Stiebriņš. Savukārt, sudraba komandā spēlēja Reinis Avotiņš, Lauris Bērziņš, Agris Bojārs, Ritvars Bukovskis, Reinis Ermansons, Arnis Gūtmanis, Kalvis Kirejevs, Toms Kohanovs, Miķelis Liberts, Jēkabs Smilškalns, Dāvis Šteinarts un Lauris Upenieks. Komandas treneris Andris Čerjaks. Par fināla vērtīgāko spēlētāju (MVP) tika atzīts J.Kalniņš. Papildus nominācijas un balvas tika pasniegtas arī pēc sezonas laikā aizvadīto pamatturnīra spēļu rezultativitātes rādītājiem. Precīzākais soda metienu izpildītājs bija Gints Ikaunieks („Joker”), līderis trīspunktu metienos – Artūrs Matulis (U-19 2.komanda), rezultatīvākais spēlētājs - Edijs Stiebriņš („Cita atpūta”), bet Centra spēlētājs un piespēļu līderis - Juris Kalniņš („Cita atpūta”). Par atbalstu, sadarbību un objektivitāti tiesnešu arēnā balvu saņēma Jēkabs Smilškalns.

Liels paldies sacensību galvenajam tiesnesim Artūram Elksnītim par ieguldīto darbu, kā arī SIA „Sedumi”, personīgi Aijai un Egilam Bojāriem, par atbalstu čempionāta organizēšanā.

Foto: Lāsma Irša

Informāciju sagatavoja:

Lāsma Skļarska
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste
t.652 83204

Atstājiet komentāru