2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

BK "Jēkabpils" zaudē Valmierā

BK "Jēkabpils" zaudē Valmierā

10. decembrī Baltijas Basketbola līgā (BBL) BK „Jēkabpils” Vidzemes Olimpiskajā centrā aizvadīja izbraukuma spēli pret BK „Valmiera”. Jēkabpiliešiem spēle izvērtās smaga, un tā noslēdzās ar pretinieku komandas pārliecinošu uzvaru. Spēles rezultāts - 67:95 BK „Valmiera” labā.

„Lūši” spēli aizvadīja bez diviem garajiem spēlētājiem: Pāvela Veselova un Mihala Hlebovicka, līdz ar to liela slodze gūlās uz Jāņa Pozņaka pleciem. BK „Valmiera” sastāvā spēli aizvadīja BK „Jēkabpils” bijušais spēlētājs Kaspars Cipruss.

Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta spraigā cīņā, kurā komandas veiksmīgāk darbojās uzbrukumā (uzsvars tika likts uz tālmetieniem). Jēkabpilieši spēles sākumā pretiniekam bija sagatavojuši zonas aizsardzību, kura izrādījās neveiksmīga. Ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu - 20:25 BK „Valmiera” labā.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga spēle. Valmieriešu veiksmīgo tālmetienu rezultātā BK „Jēkabpils” visu laiku atradās zaudētājos. Jēkabpiliešu centieni atspēlēties bieži beidzās ar sasteigtiem un neprecīziem tālmetieniem. BK „Valmiera” izmantoja katru jēkabpiliešu izdarīto kļūdu, lai gūtu punktus savā labā, un noslēdza pirmo puslaiku ar septiņu punktu pārsvaru (35:42).

Trešās ceturtdaļas sākumā BK „Jēkabpils” aizvadīja ļoti neveiksmīgu spēles nogriezni, kas valmieriešiem ļāva gūt 10 punktus pēc kārtas, nonākot iedzinējos ar 17 punktu starpību. Pēdējā iespēja BK „Jēkabpils” komandai mainīt spēles gaitu bija trešās ceturtdaļas vidū, kad pretinieki nopelnīja tehnisko piezīmi, kā arī veica vairākus neveiksmīgus uzbrukumus, taču „lūšiem” to izmantot neizdevās. Ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 49:66.

Ceturtajā ceturtdaļā jēkabpiliešu centieni atspēlēties bija haotiski un nepārliecinoši, līdz ar to BK „Valmiera” pārsvars tikai pieauga. Šī spēle BK „Jēkabpils” neizvērtās veiksmīga, ņemot vērā nepilnīgo komandas sastāvu un laukumā esošo spēlētāju noslogotību visas spēles garumā. Spēle noslēdzās ar 28 punktu pārsvaru BK „Valmiera” labā (67:95).

Rezultatīvākais spēlētājs BK „Jēkabpils” komandas sastāvā – Trojs Bārniss (18 punkti), Jānis Pozņaks (14 punkti).

 

BBL 10. decembris

Jēkabpils - Valmiera 67:95 (20:25, 15:17, 14:24, 20:29)

Jēkabpils: Bārniss 18, Pozņaks 14, Randls 12, Sirsniņš 7, Arnītis 6, Virsis 6, Kravčenko 4, Leja

 

BK „Jēkabpils” šī bija trešā zaudētā spēle BBL no piecām aizvadītajām līdz šim. Valmieriešiem šī bija trešā uzvara sešos mačos.

Latvijas Basketbola līgā (LBL) abas komandas šobrīd ir ar 11 uzvarām 14 spēlēs un atrodas uz viena pakāpiena turnīra kopvērtējumā.

Nākamā spēle atkal būs BBL un notiks mājās - piektdien, 13. decembrī, plkst. 19.30 BK „Jēkabpils” pret BK „Tarvas” (Igaunija), Jēkabpils SN.

Foto: LBL BK "Jēkabpils" vs BK "Valmiera"

Atstājiet komentāru