2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvo liellopus no avarējušas automašīnas Viesītes pagastā

Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvo liellopus no avarējušas automašīnas Viesītes pagastā

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un deviņus uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Plkst. 09.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna, kas pārvadāja mājlopus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kravas automašīna atrodas uz sāniem grāvī un tajā atrodas liellopi. Kad notikuma vietā ieradās transports, kas tālāk pārvadās liellopus, ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību attaisīja piekabes durvis un starpsienas, lai dzīvniekus varētu atbrīvot un pārvietot uz tām. Pēc tam ar smagās tehnikas palīdzību automašīna un tās piekabe tika atgāztas uz riteņiem. Glābšanas darbi noslēdzās pēc septiņu stundu darba. 

Vakarpusē Bauskas novada Rundāles pagastā dega nojume 12 m2 platībā. 

Pasta ielā Jelgavā blakus piecstāvu dzīvojamai mājai gruzdēja sega 1 m2 platībā. Tā, visticamāk, dzīvoklī bija aizdegusies un izmesta pa logu. 

Vakar no rīta Bauskas novada Ceraukstes pagastā ugunsdzēsēji glābēji demontēja metāla konstrukciju, kas bija atdalījusies no trīsstāvu dzīvojamās mājas skursteņa. Savukārt, Jelgavas novada Kalnciemā ugunsdzēsēji glābēji demontēja uz dzīvojamās mājas jumta esošu antenu, kas bija aizlūzusi un draudēja nokrist uz cilvēkiem. Jēkabpils novada Rites un Asares pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušu koku. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 65 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru