2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļas pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm (FOTO)

Šodien, 14.septembrī,  SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” projekta “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”” gaitā, topošās jaunās uzņemšanas nodaļas pamatos svinīgi iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Svinīgajā pasākumā piedalījās slimnīcas valde – Margarita Meļņikova un Renārs Putniņš un Jēkabpils novada domes vadība – Raivis Ragainis (LZP) un priekšsēdētāja vietnieks veselības un sociālo pakalpojumu jautājumos Aivars Vanags (JKP), būvnieki - SIA Jēkabpils PMK valdes loceklis, Jēkabpils novada domes deputāts Māris Dimants (JRP) , projekta darba grupa un vietējo mediju pārstāvji. 

Raivis Ragainis, uzrunājot pasākuma dalībniekus pirms kapsulas iemūrēšanas, uzsvēra, ka ir prieks, ka tiek realizēts šis nozīmīgais, vērienīgais projekts un kapsulas iemūrēšana uzņemšanas nodaļas pamatos ir zīmīgs notikums, kas apliecina, ka drīzumā šeit būs jaunas, labiekārtotas telpas gan mediķu darbam, gan pacientiem. Viņš vēlēja, lai viss iecerētais izdodas un lai novada ļaudīm uz slimnīcu jānāk tikai uz kārtējām pārbaudēm, ne ārstēt smagas slimības. Lai visi ir veseli!

Aivars Vanags uzrunā atzīmēja, ka ir patīkami, kad būvnieki ievēro termiņus un projekts norit bez aizķeršanās. Viņš uzteica slimnīcas komandas un būvnieku darbu par veiksmīgu projekta realizāciju.

Margarita Meļņikova pateicās visai projekta komandai, kolēģiem, būvniekiem un pašvaldībai par ieguldīto darbu projekta līdzšinējā veiksmīgā norisē. Viņa sacīja, ka pēc būvdarbu beigām šeit gan slimnīcas klientiem, gan mediķiem būs pieejamas modernas un mūsdienīgas telpas, kas orientētas uz klientu interesēm, ka ir mērķis, lai pēc rekonstrukcijas Jēkabpils reģionālo slimnīcu atpazīst, kā Austrumlatvijā vadošo un Baltijā zināmu, konkurētspējīgu, mūsdienīgu un inovatīvu ārstniecības, veselības veicināšanas un profilakses centru! 

Renārs Putniņš uzsvēra, ka šī ir zīmīga diena slimnīcas vēsturē, norādot, ka projekta tapšanas un realizācijas ceļš bija ilgs un aizsākās 2016.gadā. “Projekts ir piedzīvojis vairākus deputātu sasaukumus un četras reizes domes vadības maiņu un divas reizes slimnīcas valdes maiņu, taču tā realizācija aizsākās 2018.gadā un tiek veiksmīgi īstenota. Projekta tapšanu var salīdzināt ar taureņa tapšanas stadijām, šobrīd ir kūniņas stadija, kad ap slimnīcas uzņemšanas nodaļu un slimnīcas fasādi ir aplikti žogi, notiek remontdarbi un noslēgums būs kā spilgta skaista taureņa izlidošana, kad jaunā nodaļa atklāsies gan vizuāli, gan kvalitatīvi spilgta,” salīdzināja Renārs Putniņš.

Kapsulā tika ievietots slimnīcas vadības vēstījums nākamajām paaudzēm, Covid-19 testa komplekts kā simbols šī brīža lielākajam izaicinājumam medicīnas nozarē, un Jēkabpils reģionālās slimnīcas fotogrāfijas, kas attēlo slimnīcas stacionāru un Ambulatoro daļu jeb poliklīniku pirms rekonstrukcijas. 

Jau ziņots, ka šobrīd Jēkabpils reģionālajā slimnīcā paralēli norit divi vērienīgi projekti – "Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana" un slimnīcas kapacitātes stiprināšana saistībā ar Covid-19, kur abos projektos kopumā infrastruktūras attīstībā un iekārtu iegādē tiek ieguldīti vairāk nekā 12 miljoni eiro.

Tāpat arī vēstīts, ka uzņemšanas nodaļas rekonstrukcija ir viena no ERAF projekta “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību” aktivitātēm. Šobrīd turpinās Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcijas darbu 2.kārta, veicot būvdarbus telpās, kur līdz šim atradās Uzņemšanas nodaļa, tāpat būvdarbi turpinās arī Ambulatorajā daļā jeb poliklīnikā. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”. Projekta mērķis ir attīstīt slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru un uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā. Būvniecības darbi norit pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas un poliklīnikas pakalpojumu sniegšanu pacientiem.

Piedāvājam iepazīties ar vēstījuma tekstu:

“Vēstījums nākamajām paaudzēm 
Jēkabpilī, 2021.gada 14.septembrī 

Godātie jēkabpilieši! 


Šis vēstījums ir uzrakstīts 2021.gada 14.septembrī un ir ievietots kapsulā, kas šajā dienā tiek iemūrēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pamatos tās pārbūves ietvaros. 

Slimnīcai šis ir pārmaiņu laiks. 

Sagaidot Jēkabpils reģionālās slimnīcas 110.gadu jubileju, ko atzīmēsim 2022.gadā, stacionārā un poliklīnikā notiek vērienīgākie pārbūves darbi pēdējo 35 gadu laikā, kopš Jēkabpils poliklīnikas ēkas būvniecības. 

Slimnīcai šis ir izaicinājumu laiks. Jau otro gadu dzīvojam pasaules Covid-19 pandēmijas apstākļos, kas prasa ievērojamus finansiālos, fiziskos un emocionālos resursus. Būtisks nākotnes izaicinājums ir gan pandēmijas pārvarēšana, gan medicīnas nozarē strādājošo profesionāļu trūkuma mazināšana. 

Taču mēs ticam, ka šīs vērienīgās pārmaiņas slimnīcas infrastruktūrā uzsāks jaunu posmu Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstībā. Tās attīstību redzam veidojoties ciešā saiknē ar Jēkabpils novada stratēģisko mērķi – Labāka dzīves kvalitāte pilsētas iedzīvotājiem, kas veido skaitliski augošu, sociāli vienotu, radošu, izglītotu un aktīvu sabiedrību.

Lai uzlabojumi slimnīcas infrastruktūrā palīdz īstenot mediķu misiju – paildzināt iedzīvotāju veselīgas dzīves gadus, saglabājot, uzlabojot un atjaunojot viņu veselību! 

Lai nākamās slimnīcas vadības un darbinieku paaudzes turpina godāt mūsu vērtības un darbības principus – mērķtiecību, atbildību un godprātību, profesionalitāti un augstu ārstniecības kvalitāti, sadarbību un cieņu! 

Lai piepildās mūsu vīzija par Jēkabpils reģionālo slimnīcu kā Austrumlatvijā vadošo un Baltijā atpazīstamu, konkurētspējīgu, mūsdienīgu un inovatīvu ārstniecības, veselības veicināšanas un profilakses centru! 

Ar labām domām un ticību iecerētajam: 
Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova, 
Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Renārs Putniņš"

Komentāri (0-1/1)

  • A
    14.09.2021 19:26
    Kur kungam maska?

Atstājiet komentāru