2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī un Leimaņu pagastā dzēsti kūlas ugunsgrēki

Jēkabpilī un Leimaņu pagastā dzēsti kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Šonakt plkst. 02.13 uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numuru 112 zvanīja satraukts cilvēks, kurš informēja, ka Ozolnieku novadā upē Lielupē uz saliņas atrodas trīs cilvēki, kas saviem spēkiem netiek krastā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus nogādāja krastā un vienu no viņiem nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. 

Vakarā Ozolnieku novada Ozolniekos trīsstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem uz plīts bija piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Ugunsgrēks tika nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Pēcpusdienā Dobeles novada Dobeles pagastā trīsstāvu dzīvojamā mājā uz balkona dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Iedzīvotāji pašu spēkiem bija ugunsgrēku nodzēsuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Savukārt, Ozolnieku novada Cenu pagastā četrstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem dega elektrības rozete 0,1 m2 platībā. Ugunsgrēks tika nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Aizvadītajā diennaktī, siltā un sausā laika ietekmē, reģistrēti vairāki kūlas ugunsgrēki:
•    Ķieģeļu ielā Jēkabpilī dega kūla un atkritumi 1010 m2 platībā;
•    Jēkabpils novada Leimaņu pagastā dega kūla, atkritumi un zari 400 m2 platībā.

Vakarpusē Auces novadā no dīķa ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 72 izsaukumus –  42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu un 18 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru