2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Zemessardze 56.nodrošinājuma bataljona "ēnas" iepazīst profesiju karavīrs (FOTO)

Ikgadējās akcijas “Ēnu diena” ietvaros skolēni visā Latvijā apmeklēja dažādus uzņēmumus, organizācijas un iestādēs, tuvāk iepazīstot sev interesējošās profesijas. Arī Zemessardzes  56. kaujas nodrošinājuma bataljona štābā (Jēkabpilī) viesojās skolēni, kuri vēlējās tuvāk iepazīt profesiju karavīrs.

Dienas pirmajā daļā, kapteiņleitnants Guntars Rožlapa skolēniem, prezentācijas veidā, stāstīja par zemessardzes hierarhiju, militārajiem amatiem, dienesta pakāpēm, atalgojumu, bataljona sastāvu, apmācībām un iespējām kļūt par zemessargu vai profesionālā dienesta karavīru. Tika arī izskaidrota atšķirība starp zemessargu un profesionālā dienesta karavīru, norādot, ka zemessargs dienesta pienākuma uzdevumus pilda no pamatdarba brīvajā laikā, bet karavīram tas ir pilnas slodzes darbs. 

Prezentācijas laikā skolēni uzdeva arī dažādus jautājums. Viens no tiem bija jautājums par to, kādas zināšanas zemessargam noder dienestā no skolā apgūtajām. “No skolas sola ir nepieciešams “ņemt” sev līdzi tik zināšanas cik vien iespējams, jo, lai arī mēs jaunajiem zemessargiem mācām daudzas lietas no pamatiem, ir, tomēr jābūt kādai izpratnei jau pirms tam,” skaidroja G. Rožlapa, “Un, ja zemessargs vēlas izaugsmi, tad jāatceras, ka katra nākamā dienesta pakāpe prasa arvien plašākas un labākas zināšanas ļoti daudzās jomās.” 

Pēc prezentācijas ik vienai “ēnai” bija iespēja arī tuvāk apskatīt dažādus ieročus, militāro tehniku, uzmērīt zemessargu ekipējumu un nofotografēties.

Atstājiet komentāru