2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

12.februārī sāka laika atskaiti līdz Jēkabpils pilsētas svētkiem

12.februārī sāka laika atskaiti līdz Jēkabpils pilsētas svētkiem

1670. gada 12. februārī apmetnei pie Salas kroga Kurzemes hercogs Jēkabs piešķīra pilsētas tiesības, deva vārdu Jakobštadt un ģerboni ar lūsi pie egles. Tā uzskatāma par Jēkabpils dzimšanas dienu. Šogad mūsu pilsētai aprit jau  350 gadi. Šis būs īpašs jubilejas gads, informē Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Svētkus ieskandināsim jau 12.februārī, atklājot laika atskaiti līdz svētku kulminācijai – Pilsētas svētkiem - kas šovasar notiks no 25. līdz 27.jūnijam.  Laiku skaitīs Vecpilsētas laukumā uzstādītais laikrādis.

Savukārt visas dienas garumā jēkabpiliešiem būs iespēja pilsētas ielās sastapt jauniešus, kas sveiks iedzīvotājus Jēkabpils dzimšanas dienā un aicinās visa jubilejas gada garumā piedalīties  lielākos un mazākos notikumos.

Pēcpusdienā, plkst. 15:00, interesenti tiek aicināti uz Jēkabpils Tautas namu, kur notiks Jēkabpils pilsētas 350 gadu jubilejas ieskandināšanas pasākums  “…un dzima pilsēta: šodien Jēkabpilij 350!”

Pasākuma laikā ieklausīsimies LU Latvijas vēstures institūta un LVVA vadošās pētnieces Dr.hist. Mārītes Jakovļevas stāstījumā “Jēkabpils un apkārtne Kurzemes hercogu laikos: ieskats vēsturē”.

Savukārt, rakstniece Anna Skaidrīte Gailīte iepazīstinās ar topošo grāmatu, veltītu pilsētas jubilejai. Tā iecerēta kā autores un jēkabpiliešu sajūtu un attieksmes esence, kā ceļojums pa abiem pilsētas krastiem ar atkāpēm tuvākā un tālākā pagātnē, un kuru veido stāstījums par pilsētai būtiskiem notikumiem, sākot no Jēkabpils dibināšanas līdz mūsdienām.

Jubilejas ieskandināšanā dzirdēsim Jēkabpils Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu koncertu “No Baha līdz Žilinskim”.  Un noslēgumā kopīgi baudīsim jubilejas kliņģeri.

Lai pievērstu uzmanību pasākumiem un notikumiem, kas īpaši organizēti vai veltīti mūsu pilsētai, pievērs uzmanību svētku simbolam – logo. Ja redzi informāciju, kurai klāt ir “Jēkabpils 350” logo, tad zini, ka šis notikums vai pasākums būs veltīts pilsētas dzimšanas dienai. Un katru mēnesi, līdz pat jūnijam, paredzēti vairāki šādi notikumi, kur tikties un būt kopā mūsu pilsētai.

Daudz laimes, Jēkabpils!

Atstājiet komentāru