2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilieši aicināti jau divdesmito reizi Vecpilsētas laukumā atzīmēt Jaunā gada atnākšanu

Jēkabpilieši aicināti jau divdesmito reizi Vecpilsētas laukumā atzīmēt Jaunā gada atnākšanu

Jēkabpilī jau tradicionāli pēc pusnakts pilsētnieki dosies uz Vecpilsētas laukumu, kur kopīgi atzīmēs Jaunā gada atnākšanu.

Īsumā: 
           Jēkabpils mēra uzruna skanēs – audioierakstā
           Svētku salūts 1.janvārī plkst.00.40
           Visi aicināti uz Jaungada balli Tautas namā


Jēkabpils kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Druviniece informē, ka pirmo reizi pulcēšanās Vecpilsētas laukumā notika 2000. gadā, atzīmējot jaunās tūkstošgades iestāšanos, šogad tradīcijai, pēc pusnakts pulcēties Vecpilsētas laukumā, apriit 20 gadi. Arī šogad naktī uz 1. janvāri ikviens aicināts doties uz Vecpilsētas laukumu, lai jau īsi pēc pusnakts, ap plkst. 00.30, kopā nosvinētu Jaunā 2020. gada sākšanos. 

Jēkabpils mēra uzruna skanēs – audioierakstā

Šoreiz, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, jēkabpiliešus pilsētas mērs Aivars Kraps (GKML) uzrunās audioierakstā nevis klātienē, jo Jaungada naktī nevarēs būt uz Vecpilsētas laukuma.

“Jau šī gada sākumā man šai gadumijai bija ieplānots pasākums kopā ar ģimeni, dēlam solīju sagaidīt Jauno gadu kopā ar viņu kādā īpašā vietā. Tas nebūs tāls ceļojums, bet būt uz Vecpilsētas laukuma man nebūs iespējams. Pasākums ar ģimeni bija ieplānots vēl pirms es kļuvu par Jēkabpils domes priekšsēdētāju. Jēkabpiliešus gadumijā es uzrunāšu un sveikšu, bet mana uzruna tiks atskaņota audioierakstā,” saka Aivars Kraps.

Svētku salūts 1.janvārī plkst.00.40

Ieva Druviniece stāsta, ka 1.janvārī plkst. 00.30 Vecpilsētas laukumā jēkabpiliešus un pilsētas viesus sagaidīs atraktīvais jēkabpilietis, improvizators Oskars Otomers, kurš kopā ar Vitu Artjomenko atskatīsies uz svarīgākajiem 2019. gada notikumiem Jēkabpilī un ieskicēs, kas mūs sagaida 2020. gadā. Pēc Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja svētku sveiciena un uguņošanas Vecpilsētas laukumā varēs mesties dejā kopā ar DJ Vitāliju Smuļko. Uguņošana paredzēta apmēram plkst. 00.40. To vislabāk vērot no Vecpilsētas laukuma.

Visi aicināti uz Jaungada balli Tautas namā

Savukārt 1.janvārī plkst. 1.00, pēc pasākuma un svētku salūta Vecpilsētas laukumā, jēkabpilieši aicināti uz Jaungada pirmo balli Jēkabpils Tautas namā. Ieva Druviniece informē, ka par dejām un labu noskaņojumu līdz pat rīta gaismai rūpēsies grupa “Ilūzija”. Pasākuma norise pie galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu. Balles laikā paredzēti dažādi pārsteigumi, arī dāvanu izloze un fotostūrītis. Lai padarītu vakaru vēl neaizmirstamāku un 2020. gads būtu bagātības un labklājības pilns, apmeklētājus aicina apģērbā izmantot zelta krāsas akcentus un galdiņa noformējumā izvēlēties zelta toņus. Zeltainākajam galdiņam tiks pasniegta balva. 

Foto no arhīva
Attēlā: Salūts Vecpilsētas laukumā, atzīmējot 2019.gada atnākšanu.

Saistītas ziņas:

31.decembrī Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā būs satiksmes ierobežojumi!

Jaunā gada naktī Jēkabpilī kursēs papildus bezmaksas sabiedriskais transports

Atstājiet komentāru