2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Pasaules diktāts latviešu valodā 2019

Pasaules diktāts latviešu valodā 2019

Dārgie Jēkabpils iedzīvotāji!

Sestdien, 9. novembrī, plkst. 12.15 vienlaikus Latvijā un visā pasaulē piekto gadu pēc kārtas norisināsies pasaules diktāts latviešu valodā. Arī Jēkabpilī mums būs iespēja pārbaudīt savas prasmes un iegūt unikālu pieredzi latviešu valodas pareizrakstībā!

Man ir gods jau trešo gadu pēc kārtas koordinēt ar komandu šo pasākumu Jēkabpilī!

Var rasties jautājums, ko jūs iegūsiet, piedaloties diktātā? Katra piedalīšanās dažāda veida sacensībās ir izaicinājums, kurā cilvēks var pārvarēt pats sevi un iegūt neatkārtojamu pieredzi! Diktāta novērtējums nekādā gadījuma nav jāuztver kā jūsu pašu tiesas spriedumu, bet gan kā pamatu noskaidrot, kas ir piemirsts un kas vēl būtu jāapgūst. Šīs iniciatīvas mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar ārzemēs dzīvojošiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums. Rezultāti tiks šifrēti ar īpašu algoritmu, kas nodrošinās katra diktāta anonimitāti. Tikai jūs paši varēsiet identificēt savu darbu!

Labāko rezultātu ieguvēji tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām: grāmatām no Jāņa Rozes grāmatnīcas un pārsteigumiem no Jaunā Rīgas teātra – biļetēm uz teātra izrādēm!
Ieinteresētos aicinu pieteikties lapā www.raksti.org. Diktāta rakstīšana klātienē notiks Jēkabpils Agrobiznesa koledžā (Pasta iela 1). Diktora lomā šoreiz iejutīsies Aiga Sleže – Sabiedrisko attiecību specialiste no Jēkabpils pilsētas pašvaldības.

Dalība diktātā – tā ir vērtīga un vienreizēja pieredze ikvienam!

Atstājiet komentāru