2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils ugunsdzēsēji palīdz likvidēt ugunsgrēku Staburaga pagastā

Jēkabpils ugunsdzēsēji palīdz likvidēt ugunsgrēku Staburaga pagastā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.septembra plkst. 6.30 līdz 25.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Plkst. 12:32 Aizkraukles un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunjelgavas novada Staburaga pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, divstāvu dzīvojamā mājā dūmvadā dega sodrēji. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana no dūmvada jau bija izplatījusies uz starpstāvu pārsegumu starp 2.stāvu un bēniņiem 3 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 14:18.

Sodrēji dūmvadā dega arī divstāvu dzīvojamā mājā Svētes ielā un Smilgu ielā Jelgavā. 

Iestājoties aukstākam laikam, iedzīvotāji sāk kurināt mājokļos esošās krāsnis. Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma ir jāveic dūmvada un apkures ierīces tīrīšana. Ja tas nav veikts, tad iespējama sodrēju degšana. Dūmvadā esošo mikroplaisu dēļ karstums un liesmas var skart arī jumta un starpstāvu konstrukcijas, izraisot daudz plašāku ugunsgrēku.

VUGD aicina iedzīvotājus pirms apkures sezonas sākuma iztīrīt dūmvadus un apkures ierīces!


Plašākai informācijai: 
Viktorija Gribuste
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Zemgales reģionā 

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru