2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils mediķi sporta spēlēs izcīna ceturto vietu (FOTO)

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” kolektīvs, izveidojot komandu “Lūši”, pagājušās nedēļas nogalē un brīvdienās piedalījās Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku veselības dienās – sporta spēlēs, izcīnot ceturto vietu 30 komandu konkurencē.

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka jēkabpiliešu komandā bija 36 dalībnieki, kas startēja gan komandu, gan individuālajās disciplīnās. Pasākumā piedalījās slimnīcas darbinieki kopā ar ģimenēm. Margarita Meļņikova piebilda, ka jēkabpilieši spēkus izmēģinājuši gandrīz visās disciplīnās.

Disciplīnā “Orientēšanās labirints” dāmu grupā Jēkabpils slimnīcas pārstāve Agnese ieguva 1.vietu, savukārt šajā pašā disciplīnā grupā līdz 10 gadu vecumam Līvai 3.vieta. Zēniem grupā līdz 10 gadu vecumam panākumus guva Valters, bet vecuma grupā no 11 līdz 14 gadiem Ņikitam 3.vieta.

Izturības un spēka disciplīnā “Stiprinieks” dāmu konkurencē Laurai 2.vieta.

Disciplīnā “Auto veiklība” dāmu konkurencē Laurai un Agnesei 2.vieta.

Disciplīnā “Zolīte” - jēkabpiliešiem 1.vieta, bet virves vilkšanā dāmu konkurencē 4.vieta. 

Savukārt kapteiņu sacensībās – jēkabpilieši 4.vietā. Margarita Meļņikova stāstīja, ka šajās sacensībās vajadzējis pēc dotā parauga – koka klucīša 130 gramu smagumā, nozāģēt precīzi tādu pat, kas sver 130 gramu. Margaritas Meļņikovas nozāģētais svēris 140 gramu, kas viņu 30 komandu konkurencē ierindojis ceturtajā vietā.

Margarita Meļņikova sacīja, ka ir pateicīga visiem, kas piedalījās un cīnījās Jēkabpils slimnīcas komandā. Viņa piebilda, ka bija pārstāvētas gandrīz visas slimnīcas nodaļas, sacensībās piedalījās medmāsas, māsu palīgi, asistenti un tehniskie darbinieki ar ģimenēm. Ārstu komandā neesot bijis. Margarita Meļņikova izteica cerību, ka nākamgad arī kāds no ārstiem atradīs laiku, lai piedalītos veselības aprūpes darbinieku veselības dienās – sporta spēlēs.

Ikgadējās Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku veselības dienas organizēja biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”. Šogad tās norisinājās jau 21. reizi. Pasākums notika no 2. – 4. augustā, atpūtas kompleksā – “Valmoniras”, Ķekavas pagastā.  Pasākumā piedalījās Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieki, kā arī viņu ģimenes locekļi.

Sacensības norisinājās vairāk nekā 20 disciplīnās. Komandas vērtēja pēc rezultātiem volejbolā jauktajām komandām, virves vilkšana kungiem un dāmām, dāmu futbolā, lielajā stafetē, tūrisma stafetē un kapteiņu sacensībās. Individuālie sporta veidi, kuros sacentās dalībnieki bija – zolīte, disciplīnas - “Veiklais”, “Snaiperis”, kā arī makšķerēšanā un triatlonā. Vēl sacensības notika šādās individuālās disciplīnās - “Veiklais”, “Izveicīgais”, “Pacietīgais”, ‘Ātrais”, “Saskanīgie pāri”, kur dalībnieki sacentās ātrumā un precizitātē, disciplīnās “Snaiperis” un “Precīzais” jeb precizitātes disciplīnās, kā arī spēkiem varēja mēroties foto orientēšanās sacensībās, ģimenes stafetē, augu atpazīšanbā, auto veiklībā, triatlonā un  orientēšanās labirintā.

Latvijas Sarkanais krusts informē, ka Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku 21. Veselības dienās spēkiem mērojās ap 900 dalībnieku.  Spēcīgākās komandas titulu 30 komandu konkurencē ieguva “Tērvete”.

Atstājiet komentāru