2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pieredze un iespaidi par 5 mēnešu praksi Bulgārijā -  "Erasmus" ietvaros

Pieredze un iespaidi par 5 mēnešu praksi Bulgārijā - "Erasmus" ietvaros

No janvāra līdz maijam Jēkabpils Agrobiznesa koledžas profesionālās augstākās izglītības nodaļas studiju programmas Datorsistēmu un datortīklu administrēšanas 2D.kursa studente Anastasija Konovalova piedalījās Erasmus+ personu mobilitātē starp programmas valstīm augstākās izglītības sektorā. Anstasija praktizēja uzņēmumā Bulgārijas pilsētā Varnā. Par savu pieredzi un iespaidiem dalās pati Anastasija:

„Rudenī, kad biju prakses vietas meklējumos, sūtīju savus CV uz dažādu valstu uzņēmumiem, un mani akceptēja divi - Polijā un Bulgārijā. Izšķīros par labu Bulgārijai, un to neesmu nožēlojusi, jo Varna ir neiedomājami skaista kūrortpilsēta Melnās jūras krastā.

Manos darba pienākumos ietilpa uzņēmuma mājas lapas izstrāde, ofisa datortehnikas uzturēšana, kā arī palīdzība ofisa darbiniekiem datorlietās. Papildus tam, man bija jāveic arī citi pienākumi, saistīti ar uzņēmuma darbību - ieguvu pieredzi Erasmus+projektu rakstīšanā un īstenošanā, pasākumu dalībnieku koordinēšanā.

Savu pieredzi Bulgārijā vērtēju tikai pozitīvi. Es ne tikai praktizējos specialitātē, kā arī ieguvu jaunas prasmes, bet arī, pateicoties darba kontaktiem, saņēmu darba piedāvājumu Kipras IT uzņēmumā.

Manuprāt, piedalīšanās Erasmus+projektos ir nenovērtējama pieredze. Tu uzlabo savu angļu valodu, iegūsti jaunus draugus, kā arī iepazīsti citu kultūru. Dzīvojot Bulgārijā, centos izmantot katru izdevību, lai gūtu jaunus iespaidus. Maija sākumā piedalījos Varnas maratonā. Kad bija iespēja, apceļoju jūras piekrastes pilsētas.

Bulgārijas skaistums slēpjas tās dabā – kalnos, jūrā. Rītus iesāku ar pastaigām gar jūras krastu, un to skatu nav iespējams aizmirst – kā saule lec virs jūras. Arī klimats tur ir brīnišķīgs - kad Latvijā visi sala, es jau februārī biju nosauļojusies. Bija ļoti grūti šķirties no šīs zemes un lidot atpakaļ. Noteikti vēlos kādreiz tur atgriezties.

Ja Tev ir iespēja braukt Erasmus+apmaiņā, noteikti izmanto to - nenožēlosi!”

Šobrīd vēl 4 studenti gatavojas doties 2 mēnešu studiju praksē Grieķijā.

Arī nākošajā studiju gadā Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņiem un studentiem būs iespēja doties kvalifikācijas praksē kādā no ES valstīm.

Atstājiet komentāru