2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Ārsti, kuri iesaistījušies labdarības akcijā “Dzīvo vesels”

Ārsti, kuri iesaistījušies labdarības akcijā “Dzīvo vesels”

No 10-15.augustam Jēkabpilī notiks Latvijā unikāla labdarības akcija “Dzīvo vesels”. Akcijas laikā vienkopus pulcēsies ārsti un medicīnas personāls, lai bez maksas strādātu sabiedrības labā.

Akcijas ietvaros ārsti Jēkabpils reģionālajā slimnīcā sniegs bezmaksas konsultācijas un nodrošinās nepieciešamās ķirurģiskās manipulācijas.

Labdarības akciju “Dzīvo vesels” organizē Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar traumatologu – ortopēdu Kasparu Ūdri, Jēkabpils reģionālo slimnīcu un nodibinājumu “Jēkabpils slimnīcas atbalsta fonds”.

Labdarības akcijā “Dzīvo vesels” iesaistītie ārsti:

 

Dr. Kaspars Ūdris

 Udris

Labdarības akcijas „Dzīvo vesels” iniciators ir traumatologs – ortopēds - Kaspars Ūdris, kurš vairākkārt ir iesaistījies šāda veida starptautiskās akcijās Indijā, un vēlējies šo pieredzi integrēt arī Latvijā, kā pirmo pilsētu labdarības akcijas norisei izvēloties savu bērnības pilsētu Jēkabpili.

Kaspars Ūdris ir traumatologs - ortopēds - locītavu mazinvazīvās endoskopiskās ķirurģijas speciālists. Absolvējis Latvijas Universitātes medicīnas fakultāti, pēcdiploma izglītību guvis truamatoloģijā un ortopēdijā. Locītavu endoskopiju apguvis Lietuvā Klaipēdas univesitātes klīnikā, kā arī no 2008. gada papildinājis šis zināšanas vadošajās Eiropas klīnikās Itālijā, Spānijā, Polijā, Lielbritānijā.

K.Ūdris bija pirmais, kurš Latvijā veicis artroskopisku plecu locītavas nerva atbrīvošanas operāciju kā arī artroskopisku pleca stabilizējošu operāciju Laterjet Bristow. Gadā veic vairāk kā 300 artroskopiskas pleca, ceļu un citu locītavu operācijas dažādās reģionālajās Latvijas slimnīcās. Īpaši specializējas pleca locītavu problēmu ārstēšanā. 

 

Dr. Viktors Jermolajevs

Jermolajevs

Labdarības akcijā “DZĪVO VESLES” piedalīsies ārsts traumatologs - ortopēds Viktors Jermolajevs no Klaipēdas, Lietuvā. Ārsts specializējies plecu artroskopiju veikšanā, plecu endoprotezēšanā.

V.Jermolajevs ir viens no pasaules vadošajiem speciālistiem plecu artroskopijā. 2015.gadā piedalījās Francijā, Annecy pilsētā notikušajā pasaules kongresā, kura laikā 28 eksperti no 10 dažādām valstīm veica paraugoperācijas, ko tiešsaistē vēroja vairāki simti kongresa dalībnieku. V. Jermolajevs ir pirmais ārsts ortopēds - traumatologs no Baltijas valstīm, kurš dalījies pieredzē plecu ķirurģijā, veicot plecu muskuļa pārstādīšanu.

Ārsts no 1991. līdz 2002. gadam studējis Kauņas Medicīnas universitātē, 2000.gadā stažējies Jeila universitātē (ASV, Konektikuta), 2002. gadā zināšanas pilnveidojis Clinique des Cedres Francija, Toulouse), bet 2003.gadā Lundas universitātē, Zviedrijā. V. Jermolajevs ir dažādu starptautisku zinātnisko publikāciju autors.

 

 

Artūrs Strazds

Strazds

Labdarības akcijā „Dzīvo vesels” savu ieguldījumu sniedz arī ārsta Kaspara Ūdra skolnieks ortopēdijā - Artūrs Strazds. Kā pamudinājums iesaistīties šajā akcijā ārsts min K.Ūdra pozitīvo pieredzi līdzīgā akcijā Indijā, kā arī iespēju palīdzēt cilvēkiem uzlabot savu veselību, un arī gūt papildus pieredzi ārstniecībā un darbā ar cilvēkiem.

A.Strazds šobrīd strādā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā un ir Rīgas Stradiņa universitātes pēdējā gada ārsts – rezidents traumatoloģijā – ortopēdijā.

 

Dr. Andrejs Miļčevskis

Milcevskis

Ķirurga Andreja Miļčevska dalība labdarības akcijā „Dzīvo vesels” ir likumsakarīgs solis pēc dalības līdzīgā plaša mēroga akcijā Indijā. Galvenais ieguvums no dalības akcijā ir gandaŗījums par to, ka izdevies uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti arī Latvijā, nodrošinot iespēju tikt pie speciālista un nepieciešamajām manipulācijām bez rindas un spītējot finansiāliem ierobežojumiem.

Ārsts Andrejs Miļčevskis ir sertificēts ķirurgs ar vairāk kā 10 gadu darba pieredzi stacionāros Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī un Gulbenē. Dakteris ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju, kā arī 8 gadu garumā ir papildinājis zināšanas Latvijas Universitātes Medicīnas pēcdiploma izglītības institūtā, specializējoties vispārīgajā un krūšu kurvja ķirurģijā.

Ķirurgs pieņem pacientus ar visa veida vēdera trūcēm, pēcoperācijas trūcēm, žultspūšļa problēmām, hronisku un akūtu apendicītu, neskaidrām sāpēm vēderā un saauguma slimībām.  Izmanto mūsdienīgas ārstēšanas metodes ar inovatīvo tehnoloģiju pielietošanu.

 

Dr. Aldis Šperliņš

Sperlins

Dr.Šperliņš ir traumatologs - ortopēds ar 25 gadu pieredzi. SIA “Cēsu Klīnika” atbildīgais traumatologs. Piedalījies Latvijā pirmās politraumu nodaļas izveidē Rīgas 1.slimnīcā, kur nostrādājis 16 gadus.

Dr.Šperliņš ir Latvijas Traumatologu Ortopēdu Asociācijas biedrs, kā arī starptautiskās SICOT organizācijas biedrs. Specializējies koriģējošā osteotomijā pie ekstremitāšu deformācijām.

 

Dr. Aiva Pakule

Pakule

Labdarības akcijā “Dzīvo vesels” piedalās zobārste, „PRF klīnikas” vadītāja Aiva Pakule, kura pati uzrunājusi K.Ūdri par iespēju piedalīties akcijā „Dzīvo vesels”. A.Pakule uzskata, ka palīdzēt līdzcilvēkiem ir būtiski, un ka tas dod lielu gandarījumu.

A.Pakule ir absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes Zobārstniecības fakultāti, šobrīd pievērsusies ķirurģijai un implantoloģijai, izmantojot Latvijā jaunu metodi - PRF sistēmu (ar trombocītiem bagātināts fibrīns). Tās izgudrotājs dr. Jozeph Choukroun (Francija) ar I-PRF (injicējams) iepazīstināja pasauli 2014.gada jūlijā Augšanas faktoru simpozijā. Tā paša gada augustā dr. Aiva Pakule ar PRF sistēmu sāka iepazīstināt Latvijas ārstus. Šo sistēmu ar labiem rezultātiem izmanto skaistumkopšanā, zobārstniecībā, traumatoloģijā, brūču, apdegumu, trofisko čūlu ārstēšanā, kā arī, ja ir problēmas ar matu augšanu. Tiek izmantotas paša pacienta asinis, no kurām pēc centrifugācijas procesa tiek atdalīta frakcija, kura tiek injicēta atpakaļ problēmas skartajā zonā. Metode paredzēta audu (skrimšļaudu, mīksto audu, kaulaudu) ilgtermiņa atjaunošanai bez blakusparādībām, un rezultāti redzami pavisam drīz. Šī sistēma, pateicoties „PRF klīnika” vadītājai A.Pakulei, tiks izmantota arī Labdarības akcijā “Dzīvo vesels”.

 

Anete Meinarte

Meinarte

Podoloģe Anete Meinarte labdarības akcijā piedalās, lai realizētu savu profesionālo moto jeb aicinājumu - "Palīdzēsim cits citam kļūt veselākiem, stiprākiem, laimīgākiem!" A. Meinarte ir Absolvējusi LU P.Stradiņa medicīnas koledžas Medicīnas tehnoloģiju katedru, podoloģijā., ir Latvijas Podologu Biedrības biedrs. Praktiskās zināšanas guvusi vairākās darba vietās Latvijā, patlaban strādājot ārstnieciskajā pēdu aprūpē SIA "Tai Vital”. Savas praktiskās iemaņas papildinājusi arī vairākās klīnikās Spānijā - Gijon, Belmonte, Pravia, Tineo, Aviles, Grau pilsētās.

 

Ligita Simsone

Simsone

Podoloģe Ligita Simsone ir absolvējusi P.Stradiņa medicīnas koledžas, medicīnas tehnoloģiju katedru, studiju programmā- podoloģija, un ir Latvijas podologu biedrības biedrs. Iedvesma darbam šajā profesijā saņemta no pedagogiem - Tatjanas Ivanovas, kura ir podoloģijas pamatlicēja Latvijā  un Mārītes Saulītes, kura ir ne tikai lektore, bet arī praktizējošs podologs.

Praktiskās zināšanas un iemaņas gūtas gan Latvijā, gan arī praksē Vācijā, Döbeln klīnikā, angiogrāfijas un asinsvadu ķirurģijas nodaļā, kā arī strādājot kā podologam vairākās privātpraksēs. Patlaban L.Simsone pacientus pieņem pēdu aprūpes kabinetā.

L.Simsone: “Dalība akcijā ir iespēja gan dot, gan iegūt – ar savu piemēru iedvesmot citus uz labdarību, saņemt cilvēku pateicību un iegūt sajūtu, ka esi kādam palīdzējis. Caur palīdzību citiem – tu pasaki paldies tiem, kas ir palīdzējuši tev – ģimenei, vecākiem, vecvecākiem. “

 

Informāciju sagatavoja:

Jēkabpils sociālā dienesta projektu koordinators

Santa Zvirbule

Komentāri (0-1/1)

  • prieks!
    02.07.2018 18:33
    Cik labsirdīgi šiem ārstiem mirdz acis. Eņģelīši nevis cilvēki :)

Atstājiet komentāru