2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Avarējis Jēkabpils autobusu parka autobuss maršrutā Jēkabpils-Rīga (FOTO)

Avarējis Jēkabpils autobusu parka autobuss maršrutā Jēkabpils-Rīga (FOTO)

Trešdien no rīta avarējis Jēkabpils autobusu parka autobuss, kas maršrutā Jēkabpils - Rīga no Jēkabpils autoostas izbrauca pulksten 8.10. Avārija notikusi aiz Pļaviņām.

Aculiecinieks, autobusa pasažieris  Jānis informē, ka autobuss, cenšoties apbraukt ceļmalā stāvošo kravas automašīnu, to aizķēris. Autobusam bojāts sāns, izsists lukturis, pasažieri nav cietuši. Visiem esot lūgts izkāpt no autobusa, lai gaidītu citu transporta līdzekli ar kuru varēs turpināt ceļu uz Rīgu.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” direktors Jānis Ščerbickis sacīja, ka autobusu parka šoferis satiksmes negadījumā nav vainīgs. Viņš, braucot pa šoseju, apbraucis kravas auto, kas vedis metāllūžņus un tajā brīdī stāvējis ceļmalā, kad autobuss veicis manevru, arī kravas auto veicis manevru, lai uzsāktu braukt un abi transporta līdzekļi sadūrušies. Izsaukta ceļu policija, sastādīts saskaņotais protokols, to cik lielā mērā cietis autobuss un kādi remontdarbiem nepieciešami autobusam, varēšot pateikt pēc tā apskates, savukārt uzņēmumam nodarītos materiālos zaudējumus aprēķinās apdrošināšanas kompānija.

Ščerbickis piebilda, ka pasažieriem negadījuma vietā nācās gaidīt apmēram pusstundu līdz no Jēkabpils autobusu parka ieradās cits autobuss ar kuru viņi veiksmīgi šobrīd turpina ceļu uz Rīgu. Ščerbickissacīja, ka Rīgas autoostai ir paziņots par Jēkabpils reisa kavēšanos un iemesliem.

Aculiecinieka Jāņa foto.

Komentāri (0-5/5)

  • Pasažieris.
    02.07.2018 18:33
    Autobus neveica nekādu manevru, tas vienkārši brauca. Pirms autobusa brauca arī citas mašīnas. Kravas auto tās palaidis un spogulī saules dēļ autobusu nepamanija un strauji griezās, aizķerot autobusa aizmuguri. To pat cilvēku ēnas bildē parāda
  • Pasažieris.
    02.07.2018 18:33
    Autobus neveica nekādu manevru, tas vienkārši brauca. Pirms autobusa brauca arī citas mašīnas. Kravas auto tās palaidis un spogulī saules dēļ autobusu nepamanija un strauji griezās, aizķerot autobusa aizmuguri. To pat cilvēku ēnas bildē parāda.
  • garais
    02.07.2018 18:33
    izskataas ka autobuss smagajam aklajaa zonaa ticis
  • ?
    02.07.2018 18:33
    vai tiešām kravas automašīnas vadītājs bija uzsācis braukt?
  • Cilvēks ar viedokli
    02.07.2018 18:33
    No cilvēcīgā viedokļa skatoties- Kravas automašīnu šoferi bieži brauc neizgulējušies, jo krava mērķī ir jānogādā laikā, tāpēc arī notiek visādi nelaimes gadījumi un avārijas.

Atstājiet komentāru