2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī "Rimi" veikalā noritēja labdarības kampaņa "Paēdušai Latvijai"

Jēkabpilī "Rimi" veikalā noritēja labdarības kampaņa "Paēdušai Latvijai"

Piektdien "Rimi Latvia" veikalos lielākajās Latvijas pilsētās, tajā skaitā arī Jēkabpilī, norisinājās labdarības akcija, kuras laikā iedzīvotāji aicināti līdzās saviem pirkumiem piepildīt arī pārtikas paku, lai palīdzētu kādai trūkumā nonākušai ģimenei ar bērniem, pensionāram vai invalīdam, kuriem ienākumi ir zem iztikas minimuma.

Aculiecinieki novērojuši, ka jēkabpilieši aktīvi iesaistījās kampaņā "Paēdušai Latvijai" un ziedo pārtikas produktus. Ikviens, kas vēlējās tādā veidā atbalstīt trūkumā nonākušas ģimenes, vakar devās uz lielveikalu "Rimi" Jēkabpilī, Vienības ielā, nopirka un ziedoja kādu produktu pārtikas paku veidošanai.

Kampaņa norisinājās arī "Rimi" veikalos Rīgā, Bauskā, Ogrē, Rēzeknē, Jelgavā, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Madonā un Kuldīgā.

"Rimi" pārstāve Inga Bite informē, ka pārtikas pakā ieteicams ievietot produktus ar ilgu derīguma termiņu - tie ir miežu putraimi, manna, auzu pārslas, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, rīsi, margarīns, vistas buljons un zirņi.

Kā norāda akcijas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle, Latvijā joprojām ir daudz ģimeņu ar bērniem, kuras dažādu apstākļu dēļ ir nonākušas trūkumā, taču sociālos pabalstus nesaņem.

Pārtikas pakas tiek nodrošinātas, pateicoties uzņēmumu un Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem, kā arī daudziem brīvprātīgajiem atbalstītājiem. 2015.gadā palīdzība tika sniegta vairāk nekā 15 000 trūkumā nonākušiem Latvijas iedzīvotājiem - aptuveni 2143 cilvēkiem mēnesī.

Labdarības akciju jau septīto gadu rīko Latvijas Samariešu apvienība, bet no šī gada par partneri kļuvis "Rimi", kur šāda veida akcija noritēs pirmo reizi.

Attēlā: Kampaņas "Paēdušai Latvijai" norise Jēkabpils "Rimi".

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Kristians
    02.07.2018 18:32
    Labi darbi atmaksājas!

Atstājiet komentāru