2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpilī daudzviet izžuvušas akas; aicina izmantot brīvkrānus un publisko pirti

Jēkabpilī daudzviet izžuvušas akas; aicina izmantot brīvkrānus un publisko pirti

Šīs vasaras sausuma dēļ Jēkabpilī un tuvākajā apkārtnē izžuvušas privātmāju akas, par to Radio1.lv informē iedzīvotāji no vairākām pilsētas ielām, vairāk Daugavas labā krasta māju saimnieki.

“Šobrīd šādi signāli no iedzīvotājiem nav saņemti, tomēr, pieļauju, ka šāda problēma varētu būt,” Radio1.lv teica Jēkabpils pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils, kā arī augšpus Pļaviņām sasniedzis zemāko atzīmi kopš novērojumu sākuma, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija un, kā apliecina Raits Sirmovičs, arī šis fakts ietekmē ūdens daudzumu akās.

“Pilsētā ir brīvkrāni un vienīgais, ko varu ieteikt - ar ūdens kannām doties pie tiem. Par mazgāšanos – ir publiskā pirts. Kā ilgtermiņa risinājumu, varu aicināt pieslēgties pilsētas ūdens vadam, tomēr, ja ir nepieciešama palīdzība un pietrūkst ūdens ikdienas vajadzībām, tad var vērsties saimnieciskajos dienestos, centīsimies rast risinājumu,” teica Raits Sirmovičs.

Par sausumu un līdz ar to arī izžuvušām akām tiek ziņots arī 2002. un 2003, gadā, tomēr līdz šim iedzīvotāji šo problēmu atrisinājuši pašu spēkiem.

Komentāri (0-1/1)

  • MārisPipipi
    02.07.2018 18:35
    Labdien.kur jēkabpili atrodas brīvkrāni?Un vai ūdeni var dabūt cauru gadu?Paldies

Atstājiet komentāru