2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Igaunijas žurnāla "Postimees" pielikumā būs raksts par Jēkabpili

Igaunijas žurnāla "Postimees" pielikumā būs raksts par Jēkabpili

Latvijā ieradies Igaunijas laikraksts "Postimees" žurnālists Verni Leivaks, lai gatavotu ikgadējo izdevuma tematisko pielikumu "Puhkus Lätis" jeb "Atpūta Latvijā", kas šogad būs īpaši biezs, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.


"Postimees" tematiskajā pielikumā "Puhkus Lätis" jeb "Atpūta Latvijā" šogad būs 24 lappuses. Tajā būs iekļauta informācija ne tikai par galvaspilsētu, bet arī par reģioniem, tajā skaitā par atpūtas iespējām Jēkabpilī.


Lai izdevumu piepildītu ar lasītājus saistošiem rakstiem, Leivaks Latvijā viesosies piecas dienas. Leivaks par mūsu tūrisma piedāvājumu ir rakstījis jau vairākus gadus, taču vēl aizvien ar lielu aizrautību iepazīstas ar to, kas viņa brauciena programmā tiek piedāvāts, norāda TAVA pārstāvji.


Pēc ierašanās Rīgā, 31.martā, igaunis tūlīt devās uz Jelgavu un ar pirmajiem iespaidiem ir ļoti apmierināts: "Kad pirms 30 gadiem padomju armijas dienesta gadus pavadīju Ventspilī, nezinu kāpēc, bet vienmēr Jelgava tika pieminēta kā gaužām nepievilcīga vieta. Vakar biju patiešām pārsteigts, cik šī pilsēta ir jauka. Ēkas tiek restaurētas, top jaunas būves. Bet visvairāk man patika savvaļas zirgi, vairāk nekā 50 turpat pie pilsētas durvīm!"
Igauņu žurnālista programma, ko sagatavojusi TAVA sadarbībā ar reģionālajiem tūrisma informācijas centriem, aptver visus četrus kultūrvēsturiskos novadus.


Šodien Leivaks apmeklē Jūrmalas pilsētas muzeju un Ķemeru nacionālo parku, kās arī dodas uz Pūres šokolādes fabriku un pēc tās - uz Kuldīgu. Kurzemē viņu gaida arī zivju kūpināšana Pāvilostā un kuršu apmetne Grobiņā.


Zemgalē uzmanības lokā būs Bauska un Jēkabpils, Latgalē - Ludza, Rēzekne ar saviem slavenajiem podniekiem un citām seno un jauno laiku vērtībām (koncertzāli "Gors", jaunrades centru "Zeimuļš" un citām), kā arī Balvi.


Vizītes nobeigums paredzēts Vidzemē - Valmierā ar "Valmiermuižas" alus darītavu un netālo Dikļu muižu - , kā arī ciemošanās Limbažos un Saulkrastos.
Uz jautājumu, kas igauņus saista Latvijā, Leivaks atbild, ilgi nedomājot. "Tā ir lielpilsēta Rīga, jo Igaunijā tādu nav. Mums ir tikai mazpilsētas, piemēram, mazpilsēta Tallina," ar smaidu saka igaunis.


Reizē žurnālists atzīst, ka igauņi apmeklē Latviju pārsteidzoši lielā skaitā un pēc tematiskā pielikuma "Puhkus Lätis" pagājušajā gadā redakcijā saņemts daudz tālruņa zvanu un e-vēstuļu ar vaicājumiem pēc sīkākas informācijas. Viņam pašam esot informācija no daudzām vietām, kuras viņš aprakstījis, ka pēc publikācijas sagaidīti igauņu ciemiņi.


Laikraksts "Postimees" iznāk kopš 1857.gada, un tā auditorija valstī, kur dzīvo viens miljons igauņu, aptver teju 200 000 lasītāju.


Pielikums "Puhkus Lätis", tāpat kā citus gadus, arī šogad iznāks maijā. Žurnālists Leivaks gatavo publikācijas par Latvijas tūrisma piedāvājumu ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru