2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Sprukts uzstājas domes sēdē un Salcevičs viņam "piedāvā" savu vietu galda galā

Sprukts uzstājas domes sēdē un Salcevičs viņam "piedāvā" savu vietu galda galā

Šodien Jēkabpils pilsētas domes sēdē neiztika bez pārrunām par tilta remontu un pilsētas sakopšanu, jo uz sēdi bija ieradies aktīvists Pēteris Sprukts, kurš jau iepriekš bija aicinājis uz protesta akcijām, iebilstot pret tilta margu nomaiņu. Pirms sēdes viņš dalīja deputātiem izdrukātu savu vēstuli.

Domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs ierodoties uz sēdi, aktīvistam teica, ka viņš jau varot arī sēsties galda galā, kur vieta vēl esot brīva (galda galā ir domes priekšsēdētāja vieta). Pēc sēdes beigām Spruktam tika dots vārds un viņš pieteicās sakopt Daugavas krastmalu, kā arī kārtējo reizi uzsvēra, ka tilta margas mainīt nevajag.

„Tilta margas nav jāmaina, jo tās ir no pietiekami bieza metāla, jāmaina tikai stabi, to speciālisti bez problēmām izdarīs, tāpat kā aizsargbarjeru varēs nomainīt. Vēl jautājums – ja tiks nomainītas vecās tilta margas, kāds liktenis viņas piemeklēs?  Uz kurieni tās aizceļos – lūžņos vai uz kādu privātmāju?, jautāja P.Sprukts.

Viņš arī solīja, ka noorganizēs, lai Daugavas krastmala būtu sakopta, bet par minimāliem līdzekļiem „nevis tā kā pagājušajā gadā, kad par pieciem tūkstošiem tika izzāģēti krūmi. Es to varu izdarīt par 500 latiem – par benzīna un maizes tiesu.”

Domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs pateicās P.Spruktam par aktivitāti, bet ierosināja „savu iniciatīvu saskaņo tomēr ar speciāalistiem. Nesāc kaut kādās teritorijās iet un patvaļīgi kaut ko darīt, lai atkal nesanāktu kaut kādi administratīvie sodi.”

Leonīds Salcevičs: „Kas attiecas uz tiltu, paldies, bet varbūt vajadzētu nevis pļaut zāli, bet sākt nodarboties ar tiltu projektēšanu un tāmju izstrādi.”

Viņš arī piebilda, ka inženieri ir strādājuši, plānojot rekonstrukcijas darbus un domei nav pamata uzskatīt, ka viņi kaut ko nelietīgi ir izdarījuši.

„Tie raksti par izsaimniekošanu – ja tā ir, tad vajag rakstīt uz KNAB, lai nāk, pārbauda un arestē visus sākot ar Salceviču un beidzot ar (Raitu) Sirmoviču,” piebilda L.Salcevičs.

Viņš arī izteica izbrīnu par presi, kas šīs vēstules, ko aktīvists rakstījis ministru prezidentei un citām amatpersonām, ņem pretī un publicē.

„Mēs katrs paliekam savās pozīcijās, tomēr zelta vidusceļš ir jāmeklē,” atbildot uz Sprukta replikām sacīja L.Salcevičs.

Portāls Radio1 jau rakstīja, ka Pēteris Sprukts ir nosūtījis vēstuli premjerei Laimdotai Straujumai vēstuli, kurā protestē pret tilta margu nomaiņu. Vēstule no Ministru kabineta pārsūtīta Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, kurai jāsniedz P.Spruktam atbilde.

 

Komentāri (0-5/5)

  • AS
    02.07.2018 18:34
    ka jau ieprieks bij minets ka sprukts Daugavmalu sakops par benzina un maizes tiesu!bet, ne tie [cenzēts] dome labak samaksas kadai firmai 5000 lai kop viņi!ja to daritu sprukts tad dome ietaupitu krietnu naudu,un atlikuso summu novirzitu kadiem citiem svarigiem merkiem!
  • Par Tiltu
    02.07.2018 18:34
    Divas reizes pars gados tilts ir restaurets pa mezonigam summam, tas margas entas reizes ir nemtas nost un liktas atpakal,tagad atjedzas ka nav gana labas!Tas tilts ka ar medu apsmerets,ideala vieta kuru parazitiem skalot piki!
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    iveta:
    bla bla bla...TILTU NETAISA NAKTI LAI NETRAUCETU NEVIENAM CILVEKAM KAS DIENA BRAUC ... bla bla bla

    Jā un bedres varēja aizziest ar plastilīnu, lai remonts ilgtu tikai vienu nakti :D
    Labāk ej atpakaļ uz virtuvi!
  • iveta
    02.07.2018 18:16
    vispar brinos par musu pasvaldibu un musu jekabpils iedivotajiem kapec TILTU NETAISA NAKTI LAI NETRAUCETU NEVIENAM CILVEKAM KAS DIENA BRAUC UN IT IPASI KAD JADODAS AR BERNU UZ DARINU UN TU REALI GAIDI 30-50MIN Li tiktu pRI TILTAM,JA MUSU PASVALDIBA IZDOMAJA REMONTET TILTU TAD VAJADZEJA ATTIECIGI IZDOMAT VEIDU Kas netraucetu iedzivotaju kustibai,un liels liels paldies ka ir tads SPRUKTSkam rup musu pilseta nevis tie domes cilvekim kam rup tikai lidzekli kurus noraksta itka uz jekabpils labiekartosanu bet isteniba sabaz savos makos.
  • indra
    02.07.2018 18:16
    Citās valstīs Sprukts ar idejām būtu nopelnijis miljonu, tikai Jēkabpils ir slavena ar mūžīgajiem solījumiem, bet kas ir Jēkabpils simboli noteikti laimētavas, bezpajumtnieki un bedrainie ceļi un mūžīgie ceļu remonti. Citās Valstīs, to visu aizvāc no cilvēku acīm un rūpējas par cilvēku labklājību. Pilsētas Svētkos visi apmeklētāji ar sajūsmu priecājās par sakopto Daugavmalu, kuru sakopa Sprukts, bet tas neapmierināja domi un viss tika nojaukts, tikai dome šajā procesā iztērē lielas summas no pilsētas budžeta un faktiski neizdarīts nekas vai ir neapskatams

Atstājiet komentāru