2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Patversmes iemītnieki: Mēs gribam mājās! (FOTO)

Patversmes iemītnieki: Mēs gribam mājās! (FOTO)

Meklē mājas - tā var raksturot situāciju, kas skar pamestos dzīvniekus, kuri nonāk Jēkabpils dzīvnieku patversmē un pie dzīvnieku draugiem. Šobrīd Jēkabpils dzīvnieku patversmē savu saimnieku vien gaida 16 suņi un 40 kaķi.
 

Dzīvnieku pamešanas jautājums atkal kļūst arvien aktuālāks, jo patversmē nogādāto dzīvnieku skaits pēdējo 3 mēnešu laikā strauji turpina augt, īpaši daudz tiek pamesti kaķi. Ja, piemēram, aprīļa mēnesī dzīvnieku patversmē vidēji uzturējās apmēram 10 kaķi, tad šobrīd to skaits ir audzis četras reizes. Dzīvnieki gandrīz ik dienu tiek nogādāti patversmē dažādos veidos- gan atstāti piesieti pie žoga, gan ielikti kastē, pat pa vairākiem.
 

Jēkabpils dzīvnieku patversme saņem gan pašvaldības, gan ziedotāju atbalstu, taču vietu skaits, lai gan pēdējā laikā daudz ticis palielināts, pie šādas tendences ir nepietiekošs. Tāpēc Jēkabpils dzīvnieku patversmē laipni gaidīsim ik vienu, kurš vēlas uzņemties rūpes par kādu mājdzīvnieku. Dzīvnieki no patversmes jaunajiem saimniekiem tiek nodoti bez maksas. Ja ir vēlme, dzīvnieku patversmi var atbalstīt ar brīvprātīgu ziedojumu.Tomēr jāatceras, ka dzīvnieka adoptēšana ir nopietns jautājums- dzīvnieks nevar būt dāvana, mirkļa kaprīze- tā ir gan finansiāla, gan emocionāla atbildība dzīvnieka mūža garumā.
 

Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Zvaigžņu ielā 1 a, Jēkabpilī. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai no 8.00 līdz 15.00, sestdien un svētdien no 9.00 līdz 12.00. Tālrunis: 28342253, e-pasts: jekpak@ jekpak.lv, mājas lapa: www.jekabpilspatversme.lv
 
kakiitis
 
kakis

Komentāri (0-2/2)

  • janis555
    02.07.2018 18:16
    tas vel sikums bij kad gribeju panemt skirnes pamestu suni pieaugusu prasija 20ls
  • kika
    02.07.2018 18:16
    žēl dzīvnieciņu kas nevar atrast sev mājas,bet tam arī ir savs iemesls,ja patversmes vadītaja pieprasa noteiktu naudas summu par katru dzīvnieciņu tad nav brīnyms ka neviens dzīvnieciņus neņem,agrāk tie bij 5ls un vairāk,ganjau šobrīd cena jau ir augusi,uzskatu ka vajag ziedot patversmei nevis pieprasīt naudu par dzīvnieciņiem...........

Atstājiet komentāru