2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Policija sauks pie atbildības jēkabpiliešus par nepamatotu operatīvo dienestu izsaukšanu

Policija sauks pie atbildības jēkabpiliešus par nepamatotu operatīvo dienestu izsaukšanu

Valsts policija pret diviem jēkabpiliešiem ierosinājusi vairākus administratīvo pārkāpumu procesus par nepamatotu operatīvo dienestu izsaukšanu. Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova informē, ka vienā gadījumā sods piemērots sievietei, kura ziņojusi, ka viņai draud ar ieroci, bet tie bija meli, otrā gadījumā vīrietis divas reizes ziņojis par ugunsgrēkiem dzīvojamās mājās, kas arī izrādījās viltus ziņas.

8.decembrī plkst. 00.20 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī kādā īpašumā sievietei vīrietis draudot ar pneimatisko šaujamieroci. Valsts policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka sieviete, kura izsauca likumsargus ir manāmā alkohola reibumā un noziedzīgs nodarījums nav noticis. Proti, sieviete paskaidroja, ka vīrietis uz kuru v iņa norādīja, ka viņš viņai draudējis, ir viņai vienkārši apnicis un nav vajadzīgs šajā adresē, tādēļ viņa izsaukusi valsts policijas amatpersonas, sniedzot nepatiesu informāciju, lai policisti šo vīrieti izraidītu no dzīvesvietas. Pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par policijas darbinieku nepamatotu izsaukšanu.

9.decembrī plkst. 5.55 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī kādā īpašumā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Valsts policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka sniegta nepareiza informācija, ugunsgrēks nebija izcēlies. No Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tika saņemta informācija plkst. 6.06, ka Jēkabpilī citā īpašumā esot izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties norādītajā adresē, arī tur degšana netika konstatēta, informācija neapstiprinājās. Tika noskaidrots iespējamais zvanītājs, kurš veicis šos viltus izsauklumus. Ierodoties pie viņa dzīvesvietā, viņš atrasts kāpņu telpā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību un drošību, proti, viņš nespēja nostāvēt kājās, nesakarīgi runāja un neorientējās apkārtējā vidē, gulēja uz grīdas. Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī tālāko darbību veikšanai. Pret vīrieti uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par operatīvo dienestu nepamatotu izsaukšanu un par atrašanos publiskā vietā tādā alkohola reibuma pakāpē, kas traucē sabiedrisko kārtību un drošību.

Atstājiet komentāru