2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī policija pret diviem autovadītājiem sākusi kriminālprocesus

Jēkabpilī policija pret diviem autovadītājiem sākusi kriminālprocesus

Profilaktiskajos ceļu satiksmes uzraudzības pasākumos laikā no 23. līdz 26. februārim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas kopumā pārbaudīja ap 880 transportlīdzekļu vadītājus Bauskā, Jelgavā, Aizkrauklē, Dobelē un Tukumā, konstatējot vairākus autovadītājus bez tiesībām vadīt transportlīdzekli. Fiksēti arī tādi pārkāpumi kā transportlīdzekļa vadīšana, nepiesprādzējoties ar drošības jostu, konstatēts autovadītājs alkohola reibumā, arī dalība ceļu satiksmē bez OCTA un citi pārkāpumi.

Valsts policija regulāri veic šāda veida profilaktiskos uzraudzības pasākumus ceļu satiksmes jomā, un tie sagaidāmi arī turpmāk dažādās vietās un laika periodos, Valsts policijas  Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Jurēvica.

23. un 24. februārī Jelgavā un Bauskā kopumā pārbaudītas teju 430 automašīnas, kuru starp Jelgavā pārkāpumi netika konstatēti, savukārt Bauskā konstatēti 3 autovadītāji bez tiesībām piedalīties ceļu satiksmē, proti, konstatētas divas personas, kurām nav transportlīdzekļa vadītāja apliecība un viena persona, kura vadīja transportlīdzekli ar nederīgu vadītāja apliecību, tāpat fiksēts viens autovadītājs, kurš piedalījās ceļu satiksmē ar neatbilstošu riepu protektora dziļumu.

24. februārī pārbaude veikta arī Aizkrauklē, kur no 76 pārbaudītiem transportlīdzekļiem fiksēti seši pārkāpumi – trīs gadījumos konstatētas personas vadām transportlīdzekli bez vadītāja apliecības, pārējos gadījumos fiksēts viens transportlīdzeklis bez OCTA, viens bez gaismām un viens autovadītājs, kurš piedalījās ceļu satiksmē bez piesprādzētas drošības jostas.

25. februārī profilaktiskās pārbaudes ceļu satiksmes jomā veiktas Bauskā, kur no teju 140 pārbaudītiem autovadītājiem, konstatēts viens ātruma pārkāpums un Dobelē, kur no teju 50 pārbaudītiem transportlīdzekļiem, fiksēts viens autovadītājs alkohola reibumā.

Tāpat Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas profilaktiskos ceļu satiksmes uzraudzības pasākumus veica Jelgavā un Tukumā arī 26. februārī, pārbaudot ap 180 transportlīdzekļu, fiksējot Jelgavā divus pārkāpumus – vienā gadījumā transportlīdzekļa vadītājam nebija drošības josta un otrā gadījumā pie stūres bija sēdusies personai, kurai stājies spēkā liegums vadīt transportlīdzekli, savukārt Tukumā šīs pārbaudes laikā pārkāpumi netika konstatēti.

Visos fiksētajos gadījumos, atbilstoši pārkāpumiem, sākti administratīvie procesi. Savukārt trīs gadījumos, pēc policijas veiktajām pārbaudēm,  ierosināti kriminālprocesi.

24.februārī ap pulksten 15.30 Jēkabpilī konstatēts 1979.gadā dzimis vīrietis, kurš būdams alkohola reibumā vadīja automašīnu BMW. Vīrieša izelpā konstatētas 1,5 promiles alkohola. Par minēto pārkāpumu sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 262.panta prim 1.daļas par transporta līdzekļa vadīšanu,  ja izelpotā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. 

26.februārī ap pulksten 17.00 Jēkabpilī tika konstatēts, ka 1967.gadā dzimis vīrietis, kurš vadot automašīnu Mercedez Benz bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām, iespējams, atradās arī alkohola reibumā. Tomēr vīrietis no ekspertīzes atteicās. Arī par šo gadījumu sākts kriminālprocess.


24.februārī ap pulksten 16.00 Aizkraukles novada Secē kādā stāvlaukumā konstatēts 1973.gadā dzimis vīrietis vadot transporta līdzekli Ford Transit, kuram ir spēkā tiesas liegums vadīt transporta līdzekli. Par minēto pārkupumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 312.panta par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas.

Valsts policija vērš uzmanību, ka šādi profilaktiskie ceļu satiksmes uzraudzības pasākumi periodiski tiek rīkoti dažādās vietās Latvijā un sagaidāmi jebkurā diennakts brīdī arī turpmāk, lai konstatētu un novērstu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, rūpēs par iedzīvotāju drošību.

Atstājiet komentāru