2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Policija Jēkabpilī pie iereibuša vīrieša atrod pneimatisko pistoli

Policija Jēkabpilī pie iereibuša vīrieša atrod pneimatisko pistoli

Valsts policija (VP) trešdien Jēkabpilī aizturēja kādu piedzērušos vīrieti, pie kura atrada pneimatisko ieroci "PM49". Par ieroču aprites likumu pārkāpumiem un sabiedriskās kārtības traucēšanu likumsargi uzsāka trīs lietvedības, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

23. novembrī Jēkabpilī vīrietis, būdams 3,06 promiļu reibumā, pie sevis uzglabāja pneimatisko ieroci Kā norāda policijā, viņš atradās tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību un drošību, proti, nesakarīgi runāja, bija zaudējis spēju orientēties apkārtējā vidē un nevarēja stabili nostāvēt uz vietas.

Likumsargi vīrieti nogādāja ārstniecības iestādē analīžu veikšanai, taču viņš atteicās no narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes.
Policijā par notikušo sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi.

Par pneimatiskā ieroča nēsāšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, gala lēmums nav pieņemts.

Atbilstoši Ieroču aprites likumam par šādu likumpārkāpumu piemēro naudas sodu no 1000 līdz 2000 eiro, atņemot pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem.

Savukārt par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes piemērots naudas sods 270 eiro, un par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību, – naudas sods 350 eiro.

23. novembrī Jēkabpils iecirknī vērsās vīrietis, kurš kravu pārvadājumu uzņēmumam pasūtījis kokskaidu granulas un uz Lietuvas bankas konta numuru pārskaitījis 313,50 eiro. Līdz šim brīdim prece nav piegādāta, kā arī nav iespējams atgūt pārskaitīto naudu. Policijā par krāpšanu sākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru