2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī aptur kravas auto ar bojātu riepu, kurai atsegti kordi un redzamas drātis

Jēkabpilī aptur kravas auto ar bojātu riepu, kurai atsegti kordi un redzamas drātis

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 19 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 3 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 2 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens administratīvā pārkāpuma process un viens kriminālprocess. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 15. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Volvo XC90”, būdams 1,16 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. septembrī Viesītē vīrietis vadīja automašīnu „Volvo XC90” pa Sporta ielu, būdams 0,64 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

14. septembrī Valsts policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanā un ceļu satiksmes uzraudzības jomā, apturēja kravas transportlīdzekli „Scania”, kas veica iekšzemes autopārvadājumus, un pārbaudes laikā tika konstatēts, ka puspiekabes labās puses pirmās ass ārējai riepai ir protektora bojājums, proti, atsegti kordi un redzamas drātis, tādējādi tiek apdraudēta satiksmes drošība. 

Valsts policija aicina autovadītājus pirms došanās ceļā vienmēr pārliecināties, ka transportlīdzeklis ir tehniskā kārtībā. 

Vienlaikus atgādinām, ka atbilstoši noteikumiem par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa riepai nedrīkst būt kordu atsedzošs bojājums (iegriezums, plīsums un tml.), atdalījies protektora slānis, vecuma dēļ radušās plaisas, atdalījies protektors vai sānu aizsargslānis, korda plīsuma izraisīta riepas deformācija, kā arī ir aizliegts lietot riepu ar mehāniski palielinātu protektora dziļumu.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 110 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 46 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 17 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 2 kriminālprocesi un 2 administratīvā pārkāpuma procesi. Reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa un divas velosipēda zādzības. 

Attēlā: Bojātā riepa
Policijas foto

Atstājiet komentāru