2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietā izņem vairākas mucas ar brāgu un 41 litru alkohola (FOTO)

Lai identificētu personas, kuras veic nelegālu akcīzes preču tirdzniecību, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Jēkabpilī veica kontrolpirkumu, kura laikā tika realizētas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām un gaišas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku. Kratīšanas laikā tika konstatēti 41,41 litri gatavās produkcijas un 1530 litri brāgai līdzīga šķidruma, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Jēkabpilī kontrolpirkuma laikā 1970. gadā dzimis vīrietis, realizēja 40 cigaretes „Prince” bez Latvijas Republikas akcīzes markām un vienu litru gaišas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku.  

Kriminālprocesa ietvaros policisti vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma 41,41 litru caurspīdīga šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, deviņas 200 litru tilpuma mucas, kurās iekšā bija aptuveni 1530 litri brāgai līdzīgs šķidrums, kā arī cigaretes „Prince” bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Lai noteiktu precīzu alkohola daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt vīrietis ir aizturēts, atzīts par aizdomās turēto un nopratināts. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta pirmajai daļai par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. 

Savukārt atbilstoši Krimināllikuma 221.6 pantam par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atstājiet komentāru