2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Policisti pārbaudē Jēkabpils un Aizkraukles novadu mežos, Mazzalvē konstatē Medību noteikumu pārkāpumus

Policisti pārbaudē Jēkabpils un Aizkraukles novadu mežos, Mazzalvē konstatē Medību noteikumu pārkāpumus

Lai pārliecinātos par Medību noteikumu ievērošanu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas, sekmīgi sadarbojoties ar Valsts meža dienestu, veica preventīva rakstura pārbaudes Jēkabpils un Aizkraukles novadu mežos. Par neatbilstoša ieroča izmantošanu tika sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi pret vienu mednieku Aizkraukles novadā, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.
 
Policisti sadarbībā ar Valsts meža dienesta pārstāvjiem Rites, Elkšņu, Viesītes, Zalves, Mazzalves, Neretas un Sunākstes pagastu mežos kopā pārbaudīja piecus medniekus, kā arī pa ceļam – desmit autobraucējus. Ceļu satiksmē netika konstatēts neviens pārkāpums, tomēr Aizkraukles novada Mazzalves pagastā amatpersonas konstatēja, ka viens mednieks izmanto neatbilstoša kalibra medību šaujamieroci mežacūku medībām, savukārt stirnāžu jeb stirnu buku medībām nav atļauts izmantot pusautomātisko medību šaujamieroci, kura patrontelpas un magazīnas kopējā ietilpība ir lielāka par trim patronām. 

Mednieks atzina savu vainu abos pārkāpumos. Policisti par notikušo sāka divus administratīvā pārkāpuma procesus, kurus izvērtēs un lēmumu pieņems Valsts meža dienests. 

Valsts policija atgādina, ka atbilstoši Medību noteikumiem mežacūkas atļauts medīt ar ar vītņstobra medību šaujamieroci, kura šāviņa enerģija stobra galā nav mazāka par 3000 džouliem, un ekspansīvas iedarbības lodi vai arī ar 20.–10. kalibra medību šaujamieroci, kas lietojams ar gludstobra munīciju, izmantojot medību lodi.

Atstājiet komentāru