2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils iecirkņa policisti svētku brīvdienās pārbaudīja 847 transportlīdzekļu vadītājus, vairākiem piemēroti naudas sodi, ierosināti divi kriminālprocesi

Jēkabpils iecirkņa policisti svētku brīvdienās pārbaudīja 847 transportlīdzekļu vadītājus, vairākiem piemēroti naudas sodi, ierosināti divi kriminālprocesi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 16 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 22 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 11 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un 3 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.
 
No 22. līdz 27. jūnijam sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzības laikā plānoto profilaktisko pārbaužu laikā Jēkabpils iecirkņa amatpersonas pārbaudīja 847 transportlīdzekļu vadītājus. Likumsargi konstatēja, ka astoņi autovadītāji pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, pret diviem autovadītājiem tika sākti kriminālprocesi, jo viņi vadīja automašīnas, būdami alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, savukārt viens narkotisko vielu ietekmē. Sešiem autovadītājiem izelpā tika konstatēts reibums, kas pārsniedza 1,5 promiles. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. jūnijā Jēkabpils novada Atašienes pagastā tika nozagts pie mājas atstāts nepieslēgts tumši zaļš velosipēds „Aist”. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. jūnijā Jēkabpilī, Kaļķu ielā, vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,87 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. jūnijā Jēkabpils novada Kūku pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,68 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 23. jūnijā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja elektroskrejriteni, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,39 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24. jūnijā Jēkabpilī, Rēzeknes ielā, 2002. gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu „Audi A6”, būdams alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24. jūnijā Jēkabpilī, Madonas ielā, 2000. gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu „Mazda 323”, būdams 1,23 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24. jūnijā Jēkabpilī, Andreja Pormaļa un Rūdolfa Blaumaņa ielas krustojumā, sieviete vadīja automašīnu „Opel Vectra” un neievēroja ceļazīmes „Dodiet ceļu” prasības, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar automašīnu „BMW 525”. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 24. jūnijā Jēkabpils novada Kalna pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Opel Astra Caravan” un nepamatoti nobrauca no ceļa braucamās daļas, tā apdraudot satiksmes drošību, un iebrauca grāvī. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis pie stūres ir sēdies, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,86 promiles. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. jūnijā Aknīstē, Augšzemes ielā, vīrietis vadīja mopēdu, alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,63 promiles. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. jūnijā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,49 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un velosipēdistam piemērots naudas sods 120 eiro.

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. jūnijā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Mercedes-Benz”, būdams 0,89 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. jūnijā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Volvo V50”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,06 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 25. jūnijā Jēkabpilī, Neretas ielā, vīrietis, kuram tiesa piemērojusi transportlīdzekļu vadīšanas tiesību liegumu, vadīja automašīnu „Audi A4 Avant”.  Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  26. jūnijā Jēkabpilī, Brīvības ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Opel Vectra”, kas bija aprīkota ar ierīci, kas  var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus, jeb antiradaru. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process, likumsargi antiradaru konfiscēja, kā arī automašīnas vadītājam piemēroja naudas sodu 55 eiro.

Kā liecina sākotnējā informācija,  26. jūnijā Jēkabpilī, Vienības ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Renault Laguna”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 0,70 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  26. jūnijā Jēkabpilī, Pils rajonā, vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,66 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 170 eiro.  

Kā liecina sākotnējā informācija,  26. jūnijā Jēkabpilī, Nameja ielā, vīrietis vadīja velosipēdu, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,76 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 170 eiro.  

Kā liecina sākotnējā informācija,  26. jūnijā Jēkabpilī, Dzirnavu ielā, vīrietis vadīja automašīnu „BMW 535”, ,iespējams, būdams alkohola reibumā. Alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vadītājs nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

Atstājiet komentāru