2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kūku pagastā autovadītājs, izraisot satiksmes negadījumu un pametot notikuma vietu, saņem trīs naudas sodus kopsummā 415 eiro

Kūku pagastā autovadītājs, izraisot satiksmes negadījumu un pametot notikuma vietu, saņem trīs naudas sodus kopsummā 415 eiro

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa informē, ka 15.maijā ap pulksten 23.00 Jēkabpils novada Kūku pagastā uz autoceļa Jēkabpils - Rēzekne sestajā kilometrā vīrietis ar automašīnu "BMW 320" veica apdzīšanas manevru un, atgriežoties savā braukšanas joslā, netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un apmeta vairākus kūleņus. Autovadītājs pēc negadījuma atstāja notikuma vietu, tādējādi pārkāpjot likumā noteikto kārtību, tomēr vēlāk viņa personība tika noskaidrota. 

Policijā par notikušo sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tādējādi apdraudot satiksmes drošību, vīrietim piemērots naudas sods 25 eiro. Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma vīrietim piemērots naudas sods 350 eiro, kā arī aizliegts izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības vienu gadu un sešus mēnešus. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja noteiktā termiņā nav veikta kārtēja veselības pārbaude, vīrietim piemērots naudas sods 40 eiro.

Uz notikuma vietu tika izsaukts arī ugunsdzēsības un glābšanas dienests. VUGD pārstāve Viktorija Gribuste informē, ka Jēkabpils novada Kūku pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji avarējušo automašīnu atgāza uz riteņiem un atvienoja tās akumulatora klemmes.

Atstājiet komentāru