2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Līvānos aiztur divus vīriešus ar narkotiskajām vielām

Līvānos aiztur divus vīriešus ar narkotiskajām vielām

14. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, operatīvo pasākumu laikā Līvānos, aizturēja divus vīriešus un izņēma narkotiskās un psihotropās vielas. Par doto faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, informē VP LRP vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

2021.gada 14.oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, realizējot operatīvo informāciju, Līvānos aizturēja 1983.gadā un 1992.gadā dzimušus vīriešus, kuri devās no Rīgas uz Daugavpili. Operatīvo pasākumu laikā automašīnā, ar kuru pārvietojās personas, tika atrastas narkotiskās un psihotropās vielas. Kopumā tika izņemti aptuveni 1000 grami amfetamīna, 5 tabletes, kas visdrīzāk ir narkotiskās vielas saturošas tabletes Subotex, kā arī citas narkotiskās vielas. Policijai izdevās noskaidrot, ka izņemtās narkotiskas tika paredzētas realizēšanai Daugavpils teritorijā. 

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu –  nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Jāmin, ka personas ir organizētas noziedzīgas grupas dalībnieki, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā. 15. oktobrī Daugavpils tiesa vienai no minētajām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. 

    Par minēto noziedzīgo nodarījumu personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 2531.panta 1.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Atstājiet komentāru