2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aizdomās par narkotisko vielu lietošanu uz pārbaudi nogādā 6 Jēkabpils skolas jauniešus

Aizdomās par narkotisko vielu lietošanu uz pārbaudi nogādā 6 Jēkabpils skolas jauniešus

21. septembrī policisti, veiksmīgi sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni Darvinu, veica pārbaudi kādā Jēkabpils izglītības iestādē. Aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīnas iestādi tika nogādāti 6 jaunieši, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Preventīvā pasākuma laikā 21. septembrī Jēkabpilī dienesta suns Darvins norādīja uz 6 jauniešiem, kuri aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāti uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākti 5 administratīvā pārkāpuma procesi un viena resoriskā pārbaude, un šobrīd tiek gaidīti ķīmiski – toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti; atkarībā no analīžu rezultātiem tiks pieņemti turpmākie lēmumi. Valsts policija atgādina, ka gadījumos, kad atkārtoti tiek konstatēta narkotisko vai psihotropo vielu lietošana, tiek sākts kriminālprocess. 

 Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta pirmo daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 50 līdz 280 eiro, turklāt pozitīvu ķīmiski – toksikoloģisko izmeklēšanas rezultātu gadījumā jauniešiem būs jāsedz arī izmeklējumu izmaksas.

Policija aktīvi strādā narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā un pārbaudes turpināsies. Pārbaužu mērķis ir atklāt, vai jaunieši lieto apreibinošas vielas, kā arī brīdināt par atbildību un novērst lietošanu turpmāk. Likumsargi atgādina, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana, glabāšana un arī tirgošana ir nopietns pārkāpums,  atbilstoši nodarījuma smagumam par to paredzēta administratīvā vai kriminālatbildība.

Atstājiet komentāru